BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan bomba seçim barajı iddiası!

HDP'nin seçimlere parti değil bağımsız adaylarla girmesi gerektiği yorumlarına sert çıkan Selahattin Demirtaş, "bize akıl vermeyin kardeşim, oy verin. Bizde yeterince akıl var." dedi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
HDP Van 1. Olağan İl Kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, genel seçimlere bağımsız adaylar ile değil parti olarak katılacaklarını yineledeği konuşmasında CHP'ye çarpıcı mesajlar gönderdi.

HDP'nin seçimlere baraj riski nedeniyle bağımsız adaylar ile girmesi gerektiği yönündeki yorumlara yanıt veren Demirtaş, "Baraj altında kalacağız diye sanki biz seviyorlarmış gibi nasihatta bulunanlar var, bağımsızlarla girelim diye, onlara seslenmek istiyoruz: Bize akıl vermeyin kardeşim, oy verin. Bizde yeterince akıl var." dedi. Demirtaş, anketlere göre HDP'nin baraj sorunu olmadığını iddia etti.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları:

"ANKETLER ELİMİZDE BARAJ SORUNUMUZ YOK"

"Bizim başörtülü milletvekillerimiz olacak. Alevi milletvekillerimiz olacak. İşçi, köylü, işveren, esnaf milletvekillerimiz olacak. Genç olacak. Bizler eğer geleceğimizi gençliğe teslim ettiysek, genç bir meclis grubuyla HDP önümüzdeki dönem siyasetine damgasını vuracak. Şundan emin olun, anketler elimizde, baraj sorunumuz yoktur. Bizi baraj altı gibi göstermeye çalışanlara aldırmayın. Bizim barajı aşma problemimiz yoktur. Biz Türkiye’nin büyüyen gücüyüz.

"BİZE AKIL VERMEYİN KARDEŞİM OY VERİN!"

Baraj altında kalacağız diye sanki bizi seviyorlarmış gibi nasihatta bulunanlar var, bağımsızlarla girelim diye, onlara seslenmek istiyoruz: Bize akıl vermeyin kardeşim, oy verin. Bizde yeterince akıl var. Gelin siz de bu mücadelenin içinde yer alın. İzmir’de de, Kayseri’de de, Amasya’da, Antalya’da da aynı şeyleri söylüyoruz; kimseyi aldatmadan, herkesin inancına kimliğine saygı duyarak, sahiplenerek barışı inşa edecek gerçek güç biziz. Emin olun gücünüz varsa barış olur. Güçsüzün güçlüyle yaptığı müzakereden adalet çıkmaz. HDP o yüzden 2015 seçimlerinde ne kadar büyürse ülkeye barışı getirmek o kadar kolay olacak. Barışı el ele vererek biz kuracağız.

"AKP AMPULÜNÜN SON KULLANIM TARİHİ GEÇTİ"

AKP ampulünün tarihi geçti. Bir daha altını çizmek istiyorum, bize oy vermemiş yerlere gideceksiniz arkadaşlar. Bizden kaygı duymuş, küsmüş insanlara gideceksiniz. Selamlarımızı, kardeşlik duygularımızı barış mesajlarımızı götüreceksiniz. Biz bu ülkeye gerçek adaleti, barışı getirecek partiyiz. Gelin birlikte halk iktidarını kuralım diyeceksiniz. Çünkü AKP’nin ampulünün son kullanma tarihi geçti. CHP’ye bakınca ondan heyecan duyan yok, ama HDP geleceğin iktidarını adım adım sabırla örüyor. Biz istiyoruz ki bunu hep birlikte yapalım. Bu yüzden her yere gitmelisiniz, ev ev dolaşmalısınız. Bunu yaparsak başarırız. Zamanı geldi."