BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.422,14
HABER /  EKONOMİ

Johnson&Johnson'ın 2010 hedefleri

Zorlu bir yılı geride bırakırken Johnson&Johnson CEO'su Bill Weldon,2010 için hedeflerini anlattı

Abone ol

Zorlu bir yılı geride bırakırken Johnson&Johnson CEO'su Bill Weldon, 2010 yılında inovasyon, Ar-Ge ve büyüme alanlarına yoğunlaştıklarını ve yepyeni tedavileri piyasaya sürmeye hazırlandıklarını kaydetti.

Johnson&Johnson CEO'su Bill Weldon firmanın 2010 hedeflerini açıkladı. Johnson&Johnson 2010 yılında, yenilikçi ürünler araştırma ve geliştirme, inovasyon, yetenekli iş gücü, global pazarlarda varlık ve büyümeye odaklanıyor.

Tüm dünyada insan sağlığının iyileştirilmesi için yenilikçi ürünleri araştıran ve geliştiren Johnson&Johnson, tüketici sağlığı, ilaç ve tıbbi cihazlar ile tanı ürünleri alanlarında tedaviler ve ürünler geliştiriyor. 57 ülkede faaliyet gösteren 250'den fazla şirketi ile 120 bin çalışana iş olanağı tanıyan Johnson&Johnson'ın Avrupa'da 12 büyük imalat tesisi, 7 araştırma merkezi ve toplamda 28 bin'den fazla çalışanı bulunuyor. Yıllık Ar-Ge yatırımları yaklaşık 1,8 milyar Euro tutarında olan Johnson&Johnson,karşılanmamış sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

"İNOVASYON İÇİN TEŞVİK DAHA FAZLA İŞ İMKANI YARATACAKTIR"
Bill Weldon 2010 hedeflerini belirlerken 2009'da yaşanan kayıpları dikkate aldıklarını ancak yeni tedaviler keşfetme ve insan sağlığının hizmetine sunma şevkinde hiçbir düşüş yaşamadıklarını kaydetti. 2009 yılında 4 yeni ürünü tıbbın hizmetine sunduklarını belirten Weldon, "Gelişme için uygun vergi paketleri, inovasyon, küresel düzeyde rekabetçilik, piyasaya sürülecek yeni ve yenilikçi ürünler gerekiyor. Bunlar da yeni iş imkânlarına yol açacaktır. Bütün bunları hükümetlerle bir araya gelerek konuşmak
gerekir" yorumunda bulundu.

"UYGUN OLDUĞU ZAMAN İŞ OLANAKLARINI ARTTIRACAĞIZ"
2010'da da yeni tedavileri insanların erişimine sunacaklarını hatırlatan Weldon, "Ayrıca Türkiye gibi gelişen ekonomilere yatırım yapmayı planlıyoruz. Elbette bunların olabilmesi için sağlık otoriteleriyle uygun vergi paketleri, yenilikçilik, küresel rekabet, entelektüel verime ve ödüllendirilmesine bakmak gerek" dedi.

"POLİTİKA KONULARINDA ŞEFFAFLIK EKSİKLİĞİ İŞ İMKÂNLARINA ENGEL OLUYOR"
Sağlık hizmetlerine ve sağlık ürünlerine erişimi güçlendirmeye yönelik çabaları destekleyen Johnson&Johnson, tüm ekonomik ve sosyal şartlarda sağlık hizmetlerine erişim ihtiyacına yanıt vermeyi, tıpta ilerleme için yeni tedaviler geliştirmeyi ve bunları güvenilir klinik ve ekonomik delillerle desteklemeyi ilke edinen bir sağlık firması olma özelliği taşıyor. Johnson&Johnson ayrıca bireylerin, sağlık çalışanlarının, bakıcıların ve sigorta kurumlarının, kararlarına rehberlik edecek güncel sağlık
bilgilerine erişmelerine imkân tanımanın önemine dikkat çekiyor.

"HEPİMİZ ZOR EKONOMİK ŞARTLAR NEDENİYLE SIKINTI ÇEKTİK. ŞİMDİ DAHA FAZLA NASIL VERİMLİ OLABİLİRİZ, BUNA BAKIYORUZ"
Bill Weldon 2009 yılında her alanda aynı sorunların yaşandığını belirterek, "Geçen yılın son çeyreğinde bir düzelme ve iyiye gitme trendi yakalandı. Geçen yıl tüketici ürünlerinde yüzde 2'lik bir büyüme sağlandı. Yapılması gereken inovasyonu yaymak. Aynı şey ilaç için de geçerli medikal ekipman için de."

"JOHNSON&JOHNSON 2010'DA DA DÜNYADA EN İTİBARLI, GÜVENİLİR VE BEĞENİLEN ŞİRKETLERİ ARASINDA İLK 5'TE"
FORTUNE


Johnson & Johnson, Fortune dergisinin her yıl geleneksel olarak yayınladığı "Dünyanın En Beğenilen Şirketleri Listesi"nde bu yıl 4. sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yıl aynı listede 5. sırada yer alan şirket, ilaç şirketleri kategorisinde ise bu sene ikinciliğe layık görüldü.

BARRONS

Profesyonel yatırım danışmanlarının değerlendirmeleri temelinde yürütülen tek itibar araştırması olan ve Dow Jones'un finansal yayın organı Barron's Dergisi tarafından gerçekleştirilen "Dünyanın En İtibarlı Şirketi Araştırması"nın 2010 sonuçları açıklandı. Johnson&Johnson, bu yıl dünyanın en itibarlı ikinci kuruluşu seçildi.

PONEMON


Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici bilgileri ve güvenliği yönetimi üzerine şirketler ve hükümet düzeyinde araştırma ve eğitim çalışmaları yürüten Ponemon Enstitüsü'nün her yıl gerçekleştirdiği "Tüketici Güven Endeksi Araştırması"na göre Johnson&Johnson 2010'da dünyanın en güvenilir ikinci şirketi oldu.