BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Partili vekilden Ağrılılara yol müjdesi

AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Hanifi Alır Ağrı'nın kangren haline gelmiş iki yol sorunuyla ilgili müjde verdi.

Abone ol

AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Hanifi Alır, kangren haline gelen Ağrı-Patnos arasındaki karayolunun ve Patnos ile Tutak arasındaki 26 kilometrenin yapılacağını, ayrıca geçen sene iki kez iptal edilen Patnos ile Erciş arasındaki karayolunun da nisan ayının 1'inde ihaleye çıkacağını söyledi.

Seçim bölgesi Patnos'ta bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Ağrı Milletvekili Hanifi Alır, AK Parti Patnos İlçe Başkanı Fatih Işıkla birlikte eski Devlet Su İşleri (DSİ) arazisinde yapımı devam eden yeni trafo merkezini gezerek çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
Alır, trafo merkezinin önümüzdeki nisan ayında hizmete gireceğini açıkladı. Trafo merkezi için 7 milyona yakın para harcandığını dile getiren Ağrı Milletvekili Alır, ayrıca son iki yıl içinde ilçeye bağlı 40 köyün trafosunun da yapıldığını kaydetti.

''Patnos'ta her alanda devrim niteliğinde çalışmalar yapılıyor. Lütfen bunları görün ve bilin.'' diyen Milletvekili Alır, AK Parti Patnos İlçe Başkanı Fatih Işık ve bazı partililerle birlikte Konakbey, Güllüce, Dedeli, Aşağı Damla, Bozoğlak ve Zincirkale köylerine taziye ziyaretinde bulundu.
Milletvekili Hanifi Alır, 2009 yılında Patnos'ta eğitim yılı, 2010 yılını ise yol yapım yılı ilan ettiklerini açıklarken, 2009 yılında Patnos'ta 24 okulu hizmete açtıklarını ve bu yıl da çok iyi projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını ifade etti. Alır ve beraberindekiler, bu seneki eğitim öğretim sezonunda açılan Özel Ay Erkek Öğrenci Yurdu'na da ziyarette bulundu. Yurdu gezen ve çok beğendiğini söyleyen Milletvekili Alır, yurt hakkında müdür Sinan Doğaner'den bilgi aldı.

Alır, Patnos'ta yeni adliye binası için yer sorununun halledildiğini ve 2010 yılı yatırım programına alındığını belirterek, Adliyenin Ağır Ceza Reisliği olacak şekilde projesinin hazırlandığını kaydetti.