BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,40
HABER /  POLİTİKA

İYİ Parti'nin anlamı ne? Akşener'in partisinin işareti ne olacak?

Meral Akşener'in kurduğu İYİ Parti'nin anlamı mı? 'İnsanlık, Yenilik, İyilik' mi? Güneşin çevresindeki 8 okun anlamı ne? Partinin işareti ne olacak? Bozkurt işareti mi yapacaklar?

Abone ol

Meral Akşener'in İYİ Parti'sinin logosundaki güneş oklarının anlamı ile parti işaretinin ne olacağı merak konusu oldu. 

İYİ Parti yetkililerinden edinilen bilgiye İYİ, bir yanıyla Oğuzların en önemli kollarından Kayı Boyunu çağrıştırırken, açılımı ise “İnsanlık, Yenilik, İyilik” olarak sıralanıyor.

Logosundaki güneşin 8 oku ise, “Umut, adalet, cesaret, kararlılık, bilgi, medeniyet, gelecek, zenginlik” anlamına geliyor.

PARTİLİLER BOZKURT'TAN VAZGEÇMEDİ AMA...

İYİ Partinin seçmenleri bugün Meral Akşener ve diğer parti kurucularını beklerken, parti logosu önünde fotoğraf çektirirken büyük bir tereddüt yaşadı. MHP tabanına yakın olan partililer, birbirlerine Bozkurt işareti yaptılar, İYİ Parti yazılı fotoğrafın önünde bile Bozkurt işaretiyle durdular.

PARTİ İŞARETİ NE OLACAK?

Ülkücü hareketin simgesi bozkurt işareti mi kullanılacak yoksa İYİ Parti kendine yeni bir işaret mi bulacak? Ya da İYİ Parti'nin bir işareti olacak mı? Edinilen bilgiye göre bu işaret, ayyıldızlı kına yakılmış el olacak.

Meral Akşener Anayasa değişikliğine hayır, demek için Türkiye’yi dolaştığı sırada elinin içine ‘Ayyıldızlı kına’ yakmış ve “Kınalı eller hayır” diyor sloganıyla kampanya yapmıştı.