BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Metiner'den Kılıçdaroğlu'na sert hain yanıtı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hain diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi, FETÖ'nün Baykal'a yönelik kaset kumpasını hatırlattı.

Abone ol

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Hainin, ihanet edenin kim olduğunu merak ediyorsan Sayın Kılıçdaroğlu, aynaya bakacaksın. Sen ne ayaksın, sen şaka mısın nesin? Pensilvanya operasyonuyla o partinin koltuğuna oturtuldun, şimdi de diyet ödüyorsun." dedi. 

Metiner, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun, dün partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik iddialarına yanıt verdi. 

"EDEPTEN YOKSUN DENSİZ GENEL BAŞKAN"
"Bay Kemal, hani şu CHP'nin başında, Pensilvanya imalatı olarak oturtulan kişi; ağzı bozuk, edepten yoksun, haddini bilmeyen, densiz Genel Başkan, dün liderimiz hakkında edeple, ahlakla bağdaşmayan ithamlarda bulundu." diyerek sözlerine başlayan Metiner, "Kılıçdaroğlu'nun ithamlarda bulunurken önce aynaya bakması gerektiğini ya da aynaya bakacak yüzü olması gerektiğini" savundu.

DERSİM KATLİAMINI HATIRLATTI
Kılıçdaroğlu'nun, Deniz Baykal'a ihanet ederek, kaset komplosuyla CHP Genel Başkanlığına geldiğini öne süren Metiner, "Bay Kemal, sen ki kendi celladına aşık bir insansın. Sen atalarını hunharca katleden bir partinin genel başkanlık koltuğunda oturuyorsun. O parti devletinin uygulamalarına tek cümlelik eleştiri dahi getirmiyorsun." dedi. 

Metiner, Kılıçdaroğlu'nun "İhanet eden o koltukta oturamaz" şeklinde doğru bir ifade kullandığını belirterek, "Hainin, ihanet edenin kim olduğunu merak ediyorsan Sayın Kılıçdaroğlu, aynaya bakacaksın. Sen ne ayaksın, sen şaka mısın nesin? Pensilvanya operasyonuyla o partinin koltuğuna oturtuldun şimdi de diyet ödüyorsun. 'Ülkesine ihanet edenler o koltukta oturamaz' diyorsun. Doğru, hemen o koltuğu boşalt. Boşalt ki seni adamdan sayalım. Erdoğan’a hain demek ancak alçakların işi olabilir." diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun solculuk, ulusalcılık tasladığını ancak ABD emperyalizmine tek laf edemediğini savunan Metiner, Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi solculuktan, ulusalcılıktan kopararak "CHP'yi Pensilvanya'nın yedeğine sokan" genel başkan olduğunu savundu.

ATATÜRK'ÜN İNÖNÜ'YÜ GÖREVDEN ALMASI
AK Parti tarafından istifası istenen belediye başkanlarının o makamlara partileri tarafından getirildiğini ve partinin istemesi halinde de makamları bırakmalarının normal olduğunu ifade eden Metiner, Kılıçdaroğlu'nun bu konuda yaptığı eleştirilerin de haksız ve yersiz olduğunu belirtti. Metiner, "Bay Kemal, İsmet İnönü’yü kim başbakanlıktan azletti? İsmet İnönü görevini bırakmak zorunda kalmadı mı? Bu tek parti döneminde oldu. O zaman buna da yanlış desene." diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu kürsüde fotoğraf gösterip Erdoğan'a 'hain' dedi

Mehmet Metiner, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinin CHP'li belediye başkanı Ekrem Eşkinat'ın da Kılıçdaroğlu'nu taklit eder mahiyette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretlerde bulunduğunu ifade ederek, "Sen belediye başkanı mısın nesin bilmiyorum ama belli ki küçük bir adamsın. Senin o necis ağzını nasıl büktüğümüzü göreceksin. Hukuk içerisinde siyaseten neler yaptığımızı göreceksiniz. Bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına hayasızca yapılan saldırıları cevapsız bırakmadık, bırakmayacağız." dedi. 

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Metiner, TBMM Başkanlığı için İsmail Kahraman'ın tekrar aday olup olmayacağı sorusuna, "İsmail ağabeyimiz yüreği genç insandır. Tekrar başkanlığına kendisi ve partimizin yetkili organları karar verecektir. İsmail Kahraman ile yolumuza devam edeceksek ederiz, etmezsek de edecek arkadaş bulunur." yanıtını verdi. 

METİNER'İN İYİ PARTİ YORUMU

Meral Akşener'in başkanlığında kurulan İyi Parti'yi değerlendirmesi istenen Metiner, "Hiç yorum yapmak istemiyorum. Türkiye toplumu buna karar verecektir. Şuradan buradan kopmuş, hiçbir partide kendine gelecek bulamayacağı anlaşılan çer çöplerle siyaset yapılarak başarılı olunmuş olsaydı bundan önce pek çok parti başarılı olurdu. Parti programını okudum, konuşmasını dinlemeye gerek yok, zaman kaybı olur, siyasetle uğraştığımız için parti programını okumak zorunda kaldık." ifadesini kullandı. 

Metiner, başka bir soru üzerine, "Kimseyi kastederek 'çer çöp' ifadesini kullanmıyorum. Pesilvanya odaklı siyasetler, Türkiye'yi eski Türkiye'ye döndürmeye çalışan siyasetler milletimiz nezdinde asla kabul görmeyecektir. Türkiye'de siyasetin iki ekseni var; biri milli ve yerli, milletin yönetimini esas alan unsurlar, diğeri de eski Türkiye özlemcileri, eski Türkiye artıkları, gayri milli unsurlar. Amerika'ya 'cici' diyen, terör örgütleriyle kolkola giren, gayri milli mandacı, mankurt zihniyetler bir araya gelecek ve bunun hesaplaşmasını 2019'da sandıkta yapacağız." dedi.