BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ali Lapanta kimdir nereli İsmail Güneş'in eşi Twitter'da neden tepki gösterdi?

Meral Akşener'in yeni partisi İyi bugün resmi olarak kuruldu. İyi Parti'de dikkat çeken isimlerden biri de Ali Lapanta. Peki kimdir bu Ali Lapanta nereli? İsmail Güneş'in eşi Yasemin neden tepki gösterdi?

Abone ol

Meral Akşener'in kurucu olduğu İyi Parti'de yer alan bir isme Twitter üzerinden tepki geldi. Muhsin Yazıcıoğlu suikastinde şüpheli olan Emekli Tuğgeneral Ali Lapanta'ya aynı kazada hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş tepki gösterdi. Peki kimdir Ali Lapanta nereli?

Meral Akşener'in partisinde bulunan isimler bir bir gün yüzüne çıkarken, bir üye dikkatleri çekti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili başlatılan soruşturmada bir dönem adı geçen ve ifade veren dönemin eski Adana Bölge Jandarma Komutanı emekli Tuğgeneral Ali Lapanta, partinin kurucu listesinde yar alıyor.

Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı helikopterde hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, sosyal medya hesabından Akşener'e tepki gösterdi.

Yasemin Güneş, twitter hesabından "Yazıcıoğlu suikastinde 8 yıldır şüpheli olarak adi geçen Ali Lapanta hiç mi duymadınız? İyi Parti oluyum, derken kötü başlamışsınız yola." paylaşımı yaptı...

Emekli Tuğgeneral Ali Lapanta, Kahramanmaraş'taki helikopter kazası sonrasında askeri arama çalışmalarını sevk ve idare etmişti. Lapanta, Yazıcıoğlu soruşturmasında şüpheli olarak ifade vermişti. İşte Yasemin Güneş'in o paylaşımı:

ALİ LAPANTA KİMDİR?

1959 yılında Balıkesir ilinde doğan Korgeneral Ali LAPANTA, ilk ve orta öğrenimini Balıkesir’de tamamlamayı müteakip, 1982 yılında Kara Harp Okulundan,1983 yılında Piyade Okulundan ve 1984 yılında Jandarma Subay Okulundan mezun oldu. 

1984-1990 yılları arasında; Kırkağaç 6’ncı J.Er Eğt.A.K.lığı 3’üncü Tb. 9’uncu Bl.K.lığı, Ağrı 21’inci J. Snr.Tb.K.lığı 1’inci Bl.K. lığı, Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1999-2002 yılları arasında; Bursa J.Blg.K.lığı Kur.Bşk.lığı, 2002-2004 yılları arasında İstihbarat Başkanlığı Pl.Koor.ve Güv.D.Bşk.lığı ve İsth. D.Bşk.lığı görevlerini icra etmiştir. Bu görevleri esnasında (6) ay süre ile Gürcistan İç Kuv.Dnş.Eğt.Grp.K.lığı yapmıştır. 2004-2006 yılları arasında Diyarbakır İl J.K., 2006-2007 yıllarında Hrk.Bşk.lığı Asayış D.Bşk. olarak görev yaptı.

2011 yılında Tümgeneralliğe terfi ederek, 2011-2014 yılları arasında Jandarma Okullar Komutanlığı, 2014-2016 yılları arasında Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Akşener'e, Muhsin Yazıcıoğlu kazası tepkisi! İsmail Güneş'in eşi...