BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.417,26
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Ruhat Mengi kimdir nereli Meral Akşener'in ekranların ünlü sunucu

Meral Akşener'in bugünkü partisi İyi resmi olarak kuruldu. İyi partisi üyeleri arasında yer alan isimler merak ediliyor. İyi parti üyelerinden biri de Ruhat Mengi. Peki kimdir bu Ruhat Mengi aslen nereli? Ruhat Mengi eşi kim özel hayatı ve biyografisi haberimizde.

Abone ol

Meral Akşener'in yeni partisi İyi kurucuları merak ediliyor. Kurucuları arasında ön plana çıkan isimlerden biri de Ruhat Mengi. Sosyal medyayı da aktif kullanan isim olan Ruhat Mengi'nin hayatına gelin yakından bakalım.

Meral Akşener'in partisinde yer alan Star Tv'nin ünlü sunucu Ruhat Mengi'nin hayatı merak ediliyor.  Ruhat Mengi, 15 Kasım 1951 tarihinde doğan, Türk gazeteci, yazar ve köşe yazarıdır. Ruhat Mengi, Ortaokul ve liseyi Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi'nde okudu ve ardından ODTÜ'de yüksek lisans yaptı.

Ruhat Mengi, ilk evliliğini iş adamı Ahmet Biliktan ile yaptı. İki kızı oldu. Boşandılar. Ruhat Mengi, 1992 yılında gazeteci yazar Güngör Mengi ile ikinci evliliğini yapmıştır.

Ruhat Mengi ODTÜ'de ODTÜ Mühendislik Fakültesi'nde mühendislik eğitimi görürken, son yılında İngiltere'deki Manchester Üniversitesi'ne geçiş yaptı ve buradan 1978 yılında mezun oldu.

Stajını İngiltere'de Sittingbourne Shell Araştırma Merkezi'nde yapan Ruhat Mengi, Türkiye'ye döndükten sonra da Türkiye Petrolleri Araştırma Merkezi'nde bir süre mühendis olarak çalıştı. Gazeteciliğe bir Günaydın Grubu gazetesinde köşe yazarı olarak başladı ve televizyon programcılığıyla devam etti. Çeşitli kanallarda haber, sohbet, müzik programları yaptıktan sonra 1989 yılı Ocak ayında Sabah Gazetesi'ne geçti.