BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  GÜNCEL

İTO Başkanı'na şok yakalama kararı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Abone ol

Yargıda rüşvet operasyonu dalga dalga yayılıyor. Ankara ve İstanbul'da iki emekli Yargıtay üyesi ve 13 avukatın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun, Bakırköy mahkemesinde görülen İstanbul Dış Ticaret Merkezi'nin işletmesi davasına müdahale edildiği iddiasıyla başlatıldığı belirtildi.

İTO BAŞKANI'NA YAKALAMA KARARI

Polis bu sabah İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'ın evinde arama yaptı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Yalçıntaş, yurtdışında bulunduğu için işlem yapılamadı.

YALÇINTAŞ YARIN DÖNÜYOR

İTO'dan gelen açıklamaya göre, ABD’de bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın programını yarıda keserek yarın Türkiye'ye döneceği belirtildi.

AK PARTİLİ YALÇINTAŞ'IN OĞLU

Murat Yalçıntaş, AK Parti'ye yakın olmakla tanınan bir isim.

İSTANBUL VE ANKARA'DA DEV OPERASYON

Ankara ve İstanbul'daki operasyonlarda, Dünya Ticaret Merkezi'ne tahsis edilen araziyle ilgili, 2 emekli yargıtay üyesi, 3 polis ve 13 avukatın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.
HABERİN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN...

Yalçıntaş'ın babası Nevzat Yalçıntaş bundan önceki dönemde AK Parti İstanbul milletvekilliği yapmıştı. Ancak İTO Başkanı Yalçıntaş ile hükümetin yıldızları bir süredir barışmıyordu.

BAŞBAKAN AYIPLAMIŞTI

Başbakan Erdoğan’ın Mayıs 2010’da yaptığı Brezilya gezisine Yalçıntaş’ın katılmaması büyük tepkilere neden olmuş, Başbakan Erdoğan kızgınlığını, “Gelmemesi ayıp” diyerek basına da yansıtmıştı. Sergiye sağlık sorunları nedeniyle katılamadığını açıklayan Yalçıntaş bunu Erdoğan’ın özel kalemine bildirdiğini açıklamıştı. O dönem İTO üyeleri başkanlarına yönelik bu tepkiyi, "Bir süredir DTM ile İTO arasında yetki krizi var. DTM bizden rol çalmaya uğraşıyor" diye yorumlamıştı.