BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.412,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik HSYK listesinin sırrını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, HSYK'da seçilen listenin sandıktan nasıl çıktığını anlattı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, HSYK seçimlerinde çıkan sonucun sorumlusunun YARSAV ve CHP olduğunu savundu. Çelik, “Jakoben yapıyı ortadan kaldırmak isteyenlerin burasına gelmişti, ondan böyle oldu” dedi. Çelik, türban konusunda CHP'nin tutumunun ise tutarsız olduğunu iddia etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye gündemindeki tartışmalı HSYK seçimleri, türban uzlaşmazlığı ve basın özgürlüğü ilgili soruları cevapladı.

NTV’de Can Dündar'ın sorularını cevaplayan Çelik, HSYK seçimlerinin demokratik bir ortamda ve Yüksek Seçim Kurulu'nun gözetiminde yapıldığını söyledi. Seçim sonuçlarının asıl sorumlusunun da CHP ve YARSAV olduğunu iddia eden Çelik, sonuçlarda mevcut yapının etkili olduğunu savundu. Çelik seçimlerle ilgili şöyle konuştu:

"Biz çoğulcu bir yapı oluşsun diye gayret gösterdik. Çoğulcu değil çoğunlukçu bir yapı oluştu. Solcusu da, ülkücüsü de bu listeye oy verdi. Niye bu liste kazandı ben sebebini söyleyim: Mevcut HSYK yönetiminden canı yananlar, bu jakoben yapıyı ortadan kaldırmak için, hakim ve savcıların burasına gelmişti ondan böyle oldu. Listede 2 kişi bakanlık bürokrasisinden ya diğerleri kürsü hakimi.

"CHP TUTARSIZ MHP DAHA TUTARLI"

Programda türban tartışmalarla ilgili soruları da cevaplayan Çelik, CHP'nin meydanlarda millete verdiği sözü tutmadığını iddia etti. CHP'nin ikiye bölündüğünü de söyleyen Çelik, MHP'nin türban konusundaki tutumunun ise daha tutarlı olduğunu ifade etti. Çelik şöyle konuştu:

"Milletle anlaşamayanlar AK Parti ile de anlaşamıyor. CHP meydanlarda verdiği sözü tutmamış, halkı kandırmıştır. CHP kendi içindeki insanları ikna edemediği için ikiye bölünmüş durumda. MHP'nin tutumu daha tutarlı bir duruştur.

Anayasa'da türban yasağı yok, bugünkü keyfi bir yasak. İlköğretimde türban sorunu yok, bu bir provokasyon. Kamuoyunun yüzde 78'i üniversitede türban yasağına karşıdır."