BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzce'de kurban bağış standı açıldı

Kurbanını kardeş ülke Pakistan ile paylaşmak isteyen Düzceliler bağışlarını Kızılay'a yapıyorlar.

Abone ol

Kızılay Düzce Şubesi yaklaşan Kurban Bayram'ı öncesinde Merkez Büyük Cami önünde stant açarak Kurban bağışlarını toplamaya başladı.


Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, bu yıl toplanan kurban bağışlarının yarısının Pakistan'a gönderileceğini belirterek, "Bu sene ki kurban bağış kampanyamızın özelliği Pakistan'la beraber yapılması. Kurban bağışları bildiğiniz gibi kesimler yapıldıktan sonra kıyma ve kavurma paketleri haline getiriliyor. Bu kavurma paketlerinin de en az yarısını sel felaketinde büyük yara alan Pakistan halkına göndereceğiz, onlarla paylaşacağız" dedi.


Demir, kurban bağış kampanyasını 4 yıldır sürdürdüklerine kaydederek, "Kurban bağış kampanyamız başarılı bir şekilde devam ediyor. Kızılay tarafından özel olarak veteriner eşliğinde hayvanlar seçiliyor, anlaşmalar yapılıyor ve dine uygun ortamlarda hayvanlar kesiliyor. Dolayısıyla dinin farzını yerine getirecekler için uygun bir ortam Kızılay'a yapılacak bağış daha sonrada kişilere bilgiler veriliyor. Kurbanın nerde kesildiği ile ilgili bilgiler veriliyor ve kavurma haline getiriliyor daha fazla dayanması için. Kurban bağışı yapmak isteyen Düzcelileri stantlarımıza bekliyoruz ve Kızılay üzerinden bu bağışları yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.
Kızılay kurban hisse bedeli olarak 410 TL alırken, kurbanını kredi kartı ile almak isteyenlerde bu imkandan faydalanıyor