BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  GÜNCEL

İşte İzmirin rüşvet iddianamesi

İzmir'de özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, 1'i emekli hakim, 40 kişi hakkında iddianamesi hazırladı.

Abone ol İzmir'de özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, 1'i emekli hakim, 40 kişinin göz altına alındığı rüşvet operasyonuyla ilgili iddianamesini İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

114 sayfadan oluşan iddianameyi inceleyen İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Güngör Tosunoğlu ile 2 üye, daha önce sanıklardan hakim E.Y. ile birlikte görev yaptıkları için heyetten çekildi.

İddianamenin İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde oluşturulacak yeni bir heyet tarafından inceleneceği belirtildi.

Tefecilik ve organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan V.O.Ç'nin serbest bırakılmasının ardından geçen yıl ekim ayında başlatılan ''Yengeç'' kod adlı operasyonda, ağır ceza mahkemesi başkanı A.K. ile 8 avukatın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı. Rüşvet karşılığı V.O.Ç'nin serbest bırakılmasını sağladıkları ve aracılık ettikleri iddiasıyla yakalanan zanlılardan, mahkeme başkanı ve 7 kişi tutuklanmıştı.

İlk operasyonun ardından olayla bağlantılı olarak, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla kasım ayında başlatılan ''Yengeç-2'' kod adlı operasyonda, önceki operasyonda ''rüşvet''suçlamasıyla tutuklanan mahkeme başkanı A.K'nin kardeşi galerici H.K, eski İzmir Sanayi ve Ticaret İl Müdürü, 14 avukat ve bir emniyet amiri gözaltına alınmıştı.

Görevi başındayken gözaltına alınıp tutuklanan hakim A.K. hakkındaki iddianame, Yargıtay'a gönderilmişti.