BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Ardadan Ümit Karan açıklaması

Arda Turan, Ümit Karan ile tartışma yaşamadıklarını, aksine bu zor günlerde birbirlerine destek olduklarını söyledi.

Abone ol Galatasaraylı futbolcular Arda, Sabri, Volkan ve kaleci Aykut, Ümit Karan'ın kardeşinin sahibi olduğu anaokulunun açılışına katıldı. Karan ile birlikte Dragos'taki Özel Küçük Yetenekler Anaokulu'nun açılışına katılan futbolcular, öğrencilere bol bol imza dağıtıp fotoğraf çektirdiler.

Bu arada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ümit Karan, Sivasspor maçı ve gördüğü kırmızı kart ile ilgili soruları yanıtladı. Karan, ''Öncelikle şu an yarın oynayacağımız çok önemli maçımız var. Kupanın ilk ayağını oynuyoruz. Evimizde oynadığımız bir maç, takım olarak galip gelmek istiyoruz, avantaj sağlamak istiyoruz. Oradaki şartları gördük. Orada zorlanmamak için iyi bir sonuç elde etmek zorundayız. Arkadaşlar bunun bilincinde. Ben yarın oynayamayacağım büyük ihtimalle. Savunmamız verildi bugün artık herşey incelenip karar verilecektir'' dedi.

Ümit Karan ayrıca takım arkadaşları ile tartıştığı yönündeki haberler için ise, ''Basında farklı yorumlar geçti Arda ile aramızda tartışma geçtiği şeklinde. Bu tarz şeyler çok ayıp şeyler. Benim Arda'yı son bir haftada gördüğüm kadar ailemi de görmemişimdir. Dün dahi sinemadaydık. Bu tarz dedikodular nereden çıkıyor bilmiyorum. Arda'nın büyüklerine karşı hiçbir zaman saygısızlığını görmedim. Çok açık söylüyorum. Söyleyeceği birşey varsa zaten şöyle -şöyle bir durum var diyerek söyleyebiliyor. Annesine babasına çok teşekkür ederim, iyi eğitmişler. Arda her zaman böyle kalır yani'' diye konuştu.

ARDA: ''BİZ BÜYÜKLERİMİZE SAYGILIYIZ''

Açılışa katıln Arda Turan da, Ümit Karan ile tartışmadıklarını belirterek, ''Maçtan sonra Ümit abi zaten haliyle çok üzgündü, sohbet ettik. Dün de beraber sinemaya gittik. Kavga haberleri nasıl çıkıyor, nasıl yansıtılıyor veya kim nasıl bir haber veriyor. Nasıl konuşuluyor. Söyleyen yalan söylüyor, yazan yalan söylüyor. Etraf yalan dolu, çok ayıp şeyler bunlar. Bizler abilerimize hiçbir zaman bir saygısızlık yapmadık. Söyleyecek birşeyimiz olduğu zaman bile kapılarını çalar müsadelerini ister odalarında rica ederiz. Böyle bir haberden dolayı çok üzgünüm. Ümit Karan olsun, Hakan Şükür olsun, Arif Erdem, Bülent Korkmaz olsun biz onlara asla cevap vermeyiz. Daha önce Hasan Şaş da bana saha içinde bağırmıştır veya Ayhan da bağırmıştır asla cevap vermeyiz yani. bize böyle öğretildi Biz böyle büyüdük onlar da bilirler asla cevap vermeyeceğimizi. Keşke böyle bir olay yaşansaydı da ona yanıt verseydik ama böyle hiçbir şey yaşanmadı. Daha dün beraber sinemadaydık. Biraz daha sağduyu bekliyoruz'' dedi.

''GALATASARAY HER GÜÇLÜĞÜ YENMELİ''

Milli futbolcu, yapılan hakem hataları için ise, ''Delgado atıldığında da aynı şeyi söylemiştim. Futbolun onbire onbir oynanmasından yanayım. Hakemler hakkında konuşmak bana düşmez ama şampiyonluk maçına giderken herkes biraz daha dikkat etmeli. Ben hakeme sorduğumda. Ümit abiye de sordum ne yaptın diye, bilmiyorum demişti orada pozisyonun içinde. Hakeme de sorduğumda üstünü göstermişti, karı göstermişti. Sonra açıklamalar daha farklı. Yapacak birşey yok maç geride kaldı. Hakemler hakkında konuşmaya gerek yok. Art niyetli olduklarını düşünmüyorum. Hata yaptılar. Umarım bundan sonra daha az hata yaparlar. Kimsenin canı yanmasın. Biz bizden yana bir hakemlik istemiyoruz sadece normal bir şey istiyoruz. Şampiyonluğa giderken böyle kritik bir yerde 10 kişi kalıyoruz sonra o gol ofsayt. Yapacak bir şey yok. Ama aslında Galatasaray takımının bunları da yenmesi lazım. 10 kişiyle bir şeyleri başarmamız lazım demekki, ama olmadı yapamadık. Umarım sezon sonunda gülen taraf biz oluruz. Ama bize olanlar bizi çok üzüyor yani. Basının bunları yazması, öteki taraftar böyle bir darbe yememiz, üzülüyoruz. Yapacak bir şey yok. Biz işimizi adaletli bir şekilde yapacağız. Konuşamıyoruz, konuştuğumuz zaman yalnış anlaşılıyor. Birşey diyemiyorsun. İnşallah iyi olur. Ümit abiye de herkes biraz daha destek olur diye düşünüyorum. Yaptığı bir şey yok. Biz çok daha ağırlarını gördük'' diye konuştu.