BIST 10.881
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.506,45
HABER /  GÜNCEL

Pirellide üretim durduruldu

Türk Pirelli Lastikleri AŞ'nin Köseköy beldesindeki fabrikada işçilerin iş akdi fes oldu, işçiler vardiyaya girmedi!

Abone ol

Türk Pirelli Lastikleri AŞ'nin Köseköy beldesindeki fabrikasında 80 işçinin iş akdinin feshedildiğinin duyurulması üzerine 16.00 - 24.00 vardiyasındaki işçilerin üretimi durdurduğu bildirildi.

Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çakar, yaklaşık 1 ay önce işverenin 80 işçinin iş akdini feshettiğini Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne bildirdiğini anımsatarak, işverenle yaptıkları toplantı sonucu 1 hafta izin kullanarak süreci atlatabilmenin hesaplarını yaptıklarını dile getirdi.

Görüşmelerde belli bir ortak noktaya ulaşıldığını söyleyen Çakar, ancak kriz durumunun olumlu bir seyir almaması nedeniyle önce bildirilen 80 işçinin iş akdinin feshedilmesinin kaçınılmaz olduğunun bildirildiğini kaydetti.

Çakar, "İşveren bize satışların 140 binlerden, 20 bin seviyelerine gerilediğini, yapacak bir şey kalmadığını bildirdi. Şu an fabrikada üretim durmuş durumda. Genel başkanımız Abdullah Karacan, üst düzey yöneticilerle görüşme çabasında. Eğer bu sağlanabilirse belki bir olumlu gelişme olur. Türkiye'de kriz nedeniyle yüz binlerce işçi işini kaybediyor ancak hükümetten krizi aşma yönünde en küçük bir çözüm önerisi ya da çözüme katkı sunmuyor. Hükümetin bir an önce hem çalışanlar, hem de sanayici üzerinden piyasanın canlanması için bir şeyler yapması gerekir" dedi.

Çakar, vardiya değişiminde işçilerin fabrikaya girdiğini ancak üretim yapılmadığını kaydetti.

Türk Pirelli Lastikleri AŞ'nin Köseköy beldesindeki fabrikasında 80 işçinin iş akdinin feshedilmesi kararı geri çekilerek, yaklaşık bin 300 işçi ücretli senelik izine çıkarılarak üretime 25 Aralık - 2 Ocak tarihleri arasında ara verilmişti.