BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sabancıda yeni rektör Berker

Sabancı Üniversitesi'nde Prof. Dr. Tosun Terzioğlu'ndan rektörlük bayrağını Prof. Dr. Nihat Berker'in alacağını bildirdi.

Abone ol Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, üniversitede Prof. Dr. Tosun Terzioğlu'ndan rektörlük bayrağını Prof. Dr. Nihat Berker'in alacağını bildirdi.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Sabancı Üniversitesi'nin rektör adayı açıklandı.

Toplantıda konuşan Güler Sabancı, üniversitenin kuruluş sürecinin 1995 yılında başladığını anımsattı.

Sabancı, üniversitenin 1997 yılında kurulduğunu ve Prof. Dr. Tosun Terzioğlu'nun da kurucu rektör olarak o dönemden bu yana görevine devam ettiğini anlatarak, üniversitenin öğrencilere kapılarını da 1999 yılında açtığını bildirdi.

Prof. Dr. Terzioğlu'nun 12 yıldır, 3 dönem üst üste rektörlük görevini yürüttüğünü ve artık tamamladığını dile getiren Sabancı, yaklaşık 1,5 yıl önce Prof. Dr. Terzioğlu'nun yerine atanacak rektörün seçimi için çalışmalara başladıklarını ve bunun için de bir komite kurduklarını anlattı.

Komitenin uzun süren çalışmaları sonucunda rektör adayının belirlendiğini ve 1 Ocaktan itibaren de rektör yardımcısı olarak göreve başladığını dile getiren Sabancı, “Sabancı Üniversitesi'nde Prof. Dr. Tosun Terzioğlu'ndan rektörlük bayrağını devralacak Prof. Dr. Nihat Berker'dir” diye konuştu.

Sabancı, Prof. Dr. Berker'in rektörlük görevini yaz aylarında yapılacak mezuniyet töreninin ardından devralacağını ifade etti.

Sabancı Üniversitesi'nin temelini Prof. Dr. Terzioğlu ile birlikte attıklarını kaydeden Sabancı, Prof. Dr. Berker'in de üniversiteyi yeni bir döneme taşıyacağına inandığını belirtti.

Üniversitelerin topluma büyük sorumlulukları olduğunu da vurgulayan Sabancı, yönetimde sürekliliğin önemli olduğunu ve Sabancı Üniversitesi'ndeki bu yönetim değişikliğinin de örnek olmasını istediğini söyledi.

REKTÖR PROF. DR. TERZİOĞLU

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu da rektör belirlemek için kurulan komitenin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Prof. Dr. Berker'in özgeçmişini anlattı.

Prof. Dr. Berker'in, ABD'nin prestijli üniversitelerinden MIT'den fizik ve kimya diploması aldığını, 1979-1999 yılları arasında aynı üniversitede fizik alanında öğretim üyesi olarak görev yaptığını anımsatan Prof. Dr. Terzioğlu, 1999 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yapan Prof. Dr. Berker'in, 2003-2004 yılları arasında İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekarlığını, 2004'den itibaren de MIT'de “Emeritus” profesör ve Koç Üniversitesi'nde de fizik profesörü olarak görev yaptığını kaydetti.

Prof. Dr. Terzioğlu, Prof. Dr. Berker'in 2007 yılında Koç Üniversitesi'nde “yılın en iyi hocası” seçildiğini de belirterek, Prof. Dr. Berker'in yeni görevine YÖK'ün onayının ardından başlayacağını vurguladı.

Rektörlüğü sürecince ders verdiğini ve araştırmalarına devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Terzioğlu, rektörlüğü bırakmasının ardından üniversitede ders vermeye devam edeceğini söyledi.

PROF. DR. BERKER

Rektörlük görevini yaz aylarında devralacak Prof. Dr. Nihat Berker de üniversitelerin ana amacının öğrenciler olduğuna işaret ederek, onları mesleki ve kültürel duyarlılıkla donatmanın önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Berker, sağlam temeller üzerine oturmuş olan Sabancı Üniversitesi'ni daha da ileriye taşıyacaklarını belirterek, lise öğrencilerine yönelik de çalışmalar yürütmek istediğini kaydetti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Berker, lise öğrencilerine geçmişte hazırlanan bir proje çerçevesinde fizik dersi verdiğini ve bunun da başarılı sonuçlar doğurduğunu, bundan yola çıkararak, bu tür çalışmalar gerçekleştirmek istediğini anlattı.