BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  POLİTİKA  /  SP

İşte Erbakan'ın referandum kararı

Şevket Kazan kendisinin ve Erbakan Hoca'nın referandumda 'evet' diyeceğini belirtirken, Fatih Erbakan da eksikliklerine rağmen evet diyeceğini, söyledi.

Abone ol

Referandum 'evet'çilerine, Erbakan Ailesi de katıldı. Şevket Kazan, kendisinin 12 Eylül'deki referandumda oyunun evet olacağını söylerken, Necmettin Erbakan'ın kararının evet olabileceğini ifade etti. Açıklamalarla gündem yaratan Fatih Erbakan da 'evet' dedi ve ekledi:

'Bakacağız. Bireysel karar vermiyoruz. Büyüklerimizle birlikte hareket edeceğiz. Eksiklikleri olmakla beraber evet düşünüyorum' dedi.

Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan ile Kemalettin Erbakan'ın kızı Gül Erbakan ise, daha karar vermediklerini, inceleyeceklerini ancak partilerinin kararına uyacaklarını söylediler.

'EKSİK, YETMEZ AMA EVET'

SP'NİN 29 Mart'taki yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu da, referandumdaki oyu için, 'eksik, yetmez ama evet' dedi. Bekaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
'Ama AK Parti'nin referandumu demokratikleşme, Türkiye'yi düzlüğe çıkarmaktan çok seçim malzemesi olarak kullandığının da farkındayım.'  Saadet Partisi GİK Üyesi Mukadder Başeğmez de, 'Genel Başkanımız Numan Bey, evet vereceğimizi söylüyor. Yani evet' dedi. (Nebahat Koç / Akşam)