BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.433,98
HABER /  POLİTİKA

BDP hangi bakana kına yollayacak?

BDP, boykot etme kararı aldığı 12 Eylül referandumuna ilişkin mitingleri Hakkari'den başlattı!..

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), boykot etme kararı aldığı 12 Eylül referandumuna ilişkin mitingleri Hakkari'den başlattı.

Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Hakkari'deki sandıkların 12 Eylül'de boş çıkmasını istediğini anlatırken, "12 Eylül’de bütün sandıklar bomboş olmalı. Sandıkları boş çıkarın onların içine kına doldurup Cemil Çiçek'e göndereceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, 'BDP'lilerin Dörtyol'da ne işi var? Orada polis var işini yapar' sözlerine de Demirtaş'tan yanıt gecikmedi.

Demirtaş, siyaseti Erdoğan'dan öğrenmeyeceklerini belirterek, 'Eğer BDP'de siyaset yapmak istiyorsan gel. BDP’ye talimat vermeye kalkma. Biz Dörtyola'da gideriz beşyola da' dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamaları;

CEMİL ÇİÇEK 'VAY LI MIN' DİYECEK

Hakkari halkından özel bir ricaları olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

“12 Eylül’de bütün sandıklar bomboş olmalı. Sandıkları boş çıkarın onların içine kına doldurup Cemil Çiçek'e göndereceğiz. Cemil Çiçek görsün Hakkarililer Nijeryalılar'dan farklı mı, değil mi? Hakkarililer Nijeryalılar kadar Türkçe bilmediği için ‘evet' diyemiyor. Hakkarililer'e Türkçe öğretemediniz. Bu sizin suçunuz. Şimdi sıra geldi Cemil Çiçek'e Kürtçe öğretmeye. 12 Eylül'de sandıklar bomboş çıkınca Cemil Çiçek ilk Kürtçe sözcüğü öğrenecek. ‘Vay lı mın (Eyvah)’ diyecek. Biz Hakkarililer'e kendimizi nasıl affetireceğiz diyecek.”

Başbakan Erdoğan'ın Hatay'dan halka seslenerek, BDP'nin Dörtyol'a gelmesini eleştirdiğine dikkat çeken Demirtaş, Erdoğan'ın kendilerine talimat vermemesini istedi.

BAŞBAKAN'DAN SİYASET öĞRENECEK DEĞİLİZ

Başbakan Erdoğan'ın BDP'de siyaset yapmak istemesi halinde kendisine kapılarının açık olduğunu söyleyen Demirtaş, “Başbakan ‘BDP'nin Dörtyol'da ne işi var? Orada polis var işini yapar. BDP işine baksın' demiş. Başbakan, BDP nasıl siyaset yapacağını senden öğrenecek değil. Eğer BDP'de siyaset yapmak istiyorsan gel. BDP’ye talimat vermeye kalkma. Biz Dörtyola'da gideriz beşyola da. Özgürlüğün olduğu her yola gideriz. Eğer sen başbakan olsaydın biz oraya gitmezdik. Sen orada ırkçı saldırılar altındaki halkın sesini duysaydın biz gitmezdik. Devletin başbakanı valisi İnegöl’de Dörtyol'da Kürtler'in yakılmasını izledi. Partimiz ve halkımız barış konusunda özverili olmasaydı. Bu ülkede etnik çatışma başlayacaktı.

Bu duyarlılığımız devam edecek. Ama kurbanlık koyun da değiliz. Halkımız faşist saldırılara karşı kendini koruyacaktır. Bu en doğal hakkıdır. Biz bütün ölümlere üzülüyoruz. Geçen günlerde bu kentin her yerinde yas varken, kimse bir Türk'ün evini yakmadı, yakmaz da. Dörtyol'da, İnegöl'de cenazeleri bahane ederek insanları linç edenlere başbakan destek verdi.”

MİTİNG SONRASI ORTALIK KARIŞTI

BDP mitingi ardından ara sokaklarda toplanan yüzleri kapatılmış bazı gruplar PKK ve Öcalan lenihe slogan atarak lastik yaktı. Polis, göstericilere basınçlı su ve gaz bombası ile müdahele edince, göstericiler de polise taş ve molotofla saldırdı. Ara sokaktaki olaylar sürüyor.