BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,56
HABER /  POLİTİKA

İşte Çankaya Köşkü'nün yeni sahibi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nün başbakanlık olarak kullanılacağını söyledi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yapılan Başkanlık binasına geçerken, Başbakan Davutoğlu da Çankaya Köşkü'ne taşınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı sıfatı ile gerçekleştireceği ikinci yurt dışı ziyareti öncesi, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yeni bina tamamlanıncaya kadar mevcut cumhurbaşkanlığı binasında oturacaklarını, taşınma sonrası buranın başbakanlık tarafından kullanılacağını söyledi.

Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan ve kamuoyunda "başkanlık binası" olarak nitelendirilen binanın cumhurbaşkanlığı olarak kullanılacağını söyledi. Azerbaycan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, yeni binanın cumhurbaşkanlığı olarak kullanılacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Şu anda oturduğum yer ikamet adresimdir. Henüz yeni ikamet adresim, şöyle ifade edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanımızın oturduğu yerden ayrılması ile orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da inşallah yeni yapılan binalara cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki cumhurbaşkanlığı binasına da aynı zamanda konutlarına da başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız.