BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.438,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Atalay'a göre sandığın sonucu

Eski İçişleri Bakanı Atalay, AK Parti'nin zaferini ilan etti ama beklediği bir rakam var!

Abone ol
Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, tekrar iktidar olacaklarını ancak Mecliste 330 sayısının üstünde olmaları gerektiğini söyledi.

Atalay, Kırıkkale'de Kale Feza Eğitim Kurumları tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, seçimlere az bir süre kalmasına rağmen 24 saat çalıştıklarını belirterek, ''Hamdolsun Türkiye, son 9 yıldır Avrupa'nın gıpta ettiği bir ülke haline geldi. Türkiye, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi. İslam coğrafyasına baktığımızda Türkiye örnek ülke olarak gösteriliyor. 'Türkiye'nin demokrasi açığını kapatacağız' diye yola çıktık, bu süreç hızla ilerliyor. Her alanda dik duruyoruz. Milletimizin bize verdiği emaneti ezdirmeyeceğiz. Biz bunun için çalışıyoruz'' dedi.

"330 SAYISININ ÜSTÜNDE OLMAMIZ LAZIM"

Anayasayı sıfırdan yeniden yapacaklarını ifade eden Atalay, ''Seçimin bize yüklediği en önemli görev bu. Çok çalışıyoruz. Tekrar iktidar olacağız ancak Mecliste 330 sayısının üstünde olmamız lazım. Aksi halde diğer partiler, Anayasanın yapılmaması için uğraşacaktır'' diye konuştu.

"28 ŞUBAT'TA BENİ GÖREVİMDEN ALDILAR"

Atalay, eğitimin herkes için en hassas alan olması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti: ''Bugün eğitimle ilgili olarak bir yatırım için buradayız. Üniversitemiz Kırıkkale için önemli bir kazanım ve giderek büyüyor. Kendi kurduğum üniversitenin öğrencileri için bir yurt yapılıyor. Kurucu rektörlüğünü yaptığım üniversite için önemli bir kazanım, bundan dolayı çok memnunum. 28 Şubat diye bir dönem geldi, beni görevimden aldılar. O dönemden sonra durağan bir süreç geçti. Üniversitemiz şu anda yeni yönetimiyle ciddi bir tempo kazandı. Üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kadro ihdası için kanun çıkardık. Yeni akademik kadrosu yoktu, o sorunu ortadan kaldırdık. Sizin yaptığınız da üniversiteye ayrı bir katkı. Kırıkkale Üniversitesine de ayrı bir destek. Öğrencilerimizin rahat etmesi, daha huzurlu bir ortamda yetişmesinin en büyük şartıdır.

Hükümetler her alanda her şeyi yapmaya yetişemezler, fakat özel sektörler ve sivil toplum kuruluşları bu tür açığı kapatır. Zaten hükümetlerin bir diğer görevi de sivil toplum kuruluşlarının rahat çalışacağı ortamları hazırlamaktır. İşte bu hayırlı işleri yapacak bugün bu teşebbüsler gibi şirketlerdir. Yurdumuzun insanlığa hayırlı olmasını ve nice güzel öğrenciler yetişmesini diliyorum. Onların dualarından bu yurda katkı verenler de nasiplenecektir.''