BIST 10.249
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.395,01
HABER /  POLİTİKA

Kürtçe ezanda AK Parti'yi suçladı

Bağımsız Diyarbakırr miletvekili adayı Altan Tan, Kürtçe ezanın sorumlusunu açıkladı.

Abone ol

Kürtçe ezanı provakasyon olarak değerlendiren Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Adayı Altan Tan, provakosyonun sorumlusunun da AK Parti olduğunu söyledi.

''Son  günlerde sıkışan AK Parti iktidarı din elinden gidince ne yapacağını şaşırdı. Şaşırınca da çöplükte tane arayan yaşlı horozlar gibi kırıntıların peşine düşüyor. Kemalistlerin Türkçe ezan kararına karşı en büyük direniş kürtler arasında olmuştur. Kürtçe ezan provokasyondur" 

BDP'nin desteklediği Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Adayları Leyla Zana, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Şerafettin Elçi ve Altan Tan, Ekin Parkı'nda düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla biraraya geldi. Altan Tan, bir gazetecinin ''Kürtçe ezan tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, Türkçe ve Kürtçe ezanın İslam inancına göre kabul edilemez olduğunu, bunların provokasyon olduğunu söyledi.

''Türkçe ve Kürtçe ezan meseleleri İsmet Paşa ve Kemalistler döneminde kaldı. Hiçbir İslam ülkesinde bu tür bir uygulamanın kabul edilemez'' diyen Tan, Kürtlerin de böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini, Kürt halkının Müslüman olduğunu ve Kemalistlerin Türkçe ezan kararına en büyük direnişin Kürtler arasında olduğunu belirtti.

''ÖĞRENCİ YURDUNA SALDIRIYI TASVİP ETMİYORUZ''

Şerafettin Elçi de ''Öğrenci yurtlarına yönelik molotoflu saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna öğrenciye ve sivile saldırı yapılmasını tasvip etmediklerini, bunun karşısında olduklarını ifade ederek, ''Bu olayların incelenmesini istiyorum. Bu bir provokatörün marifeti mi, yoksa haddini bilmez 2-3 çocuğun işi mi? Bu tür yanlış davranışları Kürt halkına ve bizim bloka mal etmesinler'' dedi. Leyla Zana da seçimin, Türkiye'nin geleceğinin oylanması olduğunu, seçim çalışmalarında halkın siyasal iradesini sandığa götürme kararlığını gördüklerini belirtti