BIST 10.215
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.381,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan BDP'lileri Öcalan ile vurdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl mitinginde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın hedefinde kitaplarında kendisini yarı tanrı olduğunu söyleyen Abdullah Öcalan ve onu peygamber ilan BDP'liler vardı. Bingöl mitinginde halka seslenen Başakan, bağımsız adayları din istismarı yapmakla suçladı.

Ufukta sandığı görünce dini hatırlayan BDP'li siyasetçileri Erdoğan işte bu sözlerle eleştirdi:

"ALLAH KÜRTLERİ ŞAŞIRTIYOR"

"Terör örgütü, bağımsız adaylar ne zamandan beri dini değerlerini önemser oldu.  Dine hakaret edenler ufukta sandıkta görünce neden dini islami hatırladılar? Daha düne kadar bunlar "Kürtlerin dini Zerdüştlüktür' diyordu. Bu kardeşiniz belki bugüne kadar hiç duymadığınız gerçekleri açıklıyor. Kürt kardeşlerime zaza kardeşlerime hatırlatıyorum. Rabbimin affına sığınarak söylüyorum. Ne diyor? "Yukarıda tanrı olsaydı beni yine yanlış yola sevkedecekti.  Allah Kürtler için değil, kürtleri şaşırtıyor. Kürtlerin Allah'ı da onları yanlış yola sevk ediyor. Bunun için ben kendi kendimin tanrısıyım."

"YARI TANRI OLDUM"

Kim söylüyor bunu? İmralı, Apo söylüyor.  BDP, terör örgütüne sırtını dayıyor. Apo'ya 'peygamber' diyorlar. Fakat unutmuşlar. Meğer Apo kendini tanrı görüyormuş. Başka ne diyor? "Tanrı ile savaş verdim. Bu savaştan başarıyla çıktıktan sonra yarı tanrı oldum." Kim diyor? İmralı diyor"

Eleştiri yağmuruna tuttuğu BDP destekli adaylara Başbakan, sorularla konuşmasına devam etti:

ÖCALAN NAMAZA 'TİYATRO' DİYOR

"Bitmedi namaza da hakaret ediyor. "Namazın kendisi de "genel anlamda tiyatrodur" diyor. Bunların tamamı Apo'nun yayınladığı kitaplarda var. Kitapların ismi de sayfaları, numaraları mevcuttur. Din istismarı yapanlar bu anlattıklarıma ne cevap verecekler. Dindar  Kürt kardeşlerimi istismar edenler buna ne cevap verecekler? Acaba sabah namazına çıkıp Hakkari'de imam kardeşimi şehit edenler ne cevap verecek?

HAKKARİ AK PARTİ İLÇE BAŞKANINA CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE

Hakkari'de benim merkez ilçe başkanımı tehdit ediyorlar. "Cumaya kadar istifa ettin ettin etmediğin takdirde infazın var" diyorlar. Bu mu sizin demokrasi anlayışınız? Bu mu sizin özgürlük anlayışınız? Kürt kardeşlerime sesleniyorum 12 Haziran'da gelin bu oyunu bozalım.

ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞINIZ BU MU?

Bu mu sizin demokrasi anlayışınız. Özgürlük anlayışınız bu mu? Özellikle Bingöllü Zaza kardeşlerimin şahsında tüm Türkiye'ye sesleniyorum 12 Haziran'da bu oyunu bozalım. Buraya  gelip de din istismarı yapanlar yüzleri yakılan imam hatip çocuklarını görmüyor.

Molotofları neyle izah edeceğiz? Buradan hareketle medya neden siyasilere gereken dersi vermiyor da yandaşlığına soyunuyor? Hem terörü destekleyeceksin hem de insan canına kast edeceksin hem de dinden imandan bahsedeceksin."

KÜRTÇE VE TÜRKÇE EZAN

12 Eylül referandunda yüzde 95.3 oranında 'evet' oyu veren Bingöllü seçmene teşekkür eden Erdoğan, terör örgütünün tehditlerine boyun eğmemelerini istedi. BDP'lilerin Kürtçe ezanı değinen Başbakan, sözü CHP döneminde Türkçe okutulan ezana getirdi:

"Şimdi bir de kalktılar Kürtçe ezan okudular. İşte bu 18 Temmuz 1932. Bu İnönü CHP'si. Onlar da Türkçe Türkçe ezan okudular. Menderes geldi ezan aslına döndü. Bunlar da Kürtçe ezan okuyor. Ve bütün ses kayıtlarına girdi baktılar tepki var inkara girdiler. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlar aynen Kılıçdaroğlu gibi Bahçeli gibi bir statikocu üçlüsü olarak dolaşıyorlar.. Bunlara en güzel cevabı sandıkta Zaza, Kürt, Türk kardeşlerim hep birlikte verelim.

 Ben Türk'ü ne kadar seviyorsam Zaza'yı da Kürdü de o kadar seviyorum çünkü inancımın gereği bu. Bu CHP camiileri kapattı ibadet etmeyi yasakladılar. Koskoca Konya'da Alaattin Camii ahır haline geldi, restorasyonu bize nasip oldu. Sayın Kılıçdaroğlu "ben yeni CHP'yim" diyor. Çıkıyor diyor "statükonun Allahı Ankara'da". Birisi çıkıyor İstanbul'da mezarlıkta yazan ayete "sinir bozucu" diyor, bir de profesör.

Cumhurbaşkanı olsak trilyoner olsak ne yazar. O musalla taşına geleceksin. Hocaefendi başbakan niyetine demiyor. Er kişi niyetine diyor. Ondan sonra 2 metreküp mezara gömüp ayrılıorlar. Bu kavga niye? Biz kula kul olmayacağız. Biz hakka kul olacağız. Bursa'da CHP Genel Başkanı 'AKP'ye oy vermiyorum çünkü beynim var' yazılı pankartı okuyor. Herhalde arkadaş beyninden şüphe ediyor. Bu ne demektir? 22 Temmuz'da yüzde 71 oranında AK Parti'ye Bingöllü oy verdi. 78 bin 407 kardeşime 'siz beyinsizsiniz' diyor.