BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbula PKKlılar inecek

Kandil ve Mahmur kampından gelen PKK'lıların ardından Avrupa'dan yeni kafile geliyor. Hedef İstanbul...

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- PKK'lı gruplar arka arkaya Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Yeni kafile, İstanbul'a çıkartma yapacak. Avrupa'dan 15-20 kadar PKK'lının uçakla 25 Ekim günü İstanbul'a topluca gelecekleri öğrenildi. Avrupa'dan gelecek PKK'lılar için; bugün Diyarbakır'da bulunan DTP milletvekilleri ve yöneticileri hafta sonu İstanbul'a geçecekler. DTP İstanbul il yönetimi de şimdiden hazırlıklara başladı. Avrupa'dan gelecek 15-20 civarındaki PKK'lının İstanbul Atatürk Hava limanına inişleri görkemli bir törenle yapılacak.

Kandil Dağı’ndan 8, Mahmur Kampı’ndan 26 olmak üzere toplam 34 kişilik grubun tutuklanmadan Türkiye’ye giriş yapması ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın en az 100 PKK'lının daha teslim olmasını bekledikleri yönündeki açıklaması gözlerin yeni gelecek gruplara çevrilmesine neden oldu.

Kandil ve Mahmur kamplarından gönderilen iki grubun ardından üçüncü grubun Avrupa ülkelerinden geleceği öğrenildi. İNTERNETHABER'e bilgi veren DTP yöneticileri,  PKK'nın Avrupa ülkelerinden göndereceği ekipte, 15-20 kişi için hazırlıklar yapılıyor. Avrupa üzerinden gelecek grubun 25 Ekim Pazar günü Türkiye’ye giriş yapacağı öğrenildi.

UÇAKLA GELECEKLER

İlk iki grup Türkiye'ye kara yoluyla ulaştı. Ancak Avrupa'dan gönderilecek grup Türkiye'ye uçakla gelecek. Grup İstanbul Atatürk havaalanına inecek ve görkemli bir törenle karşılanacaklar.