BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.436,95
HABER /  GÜNCEL

Kendini değil hayvalarını sigortalattı

Samsun'da geçimini ineklerinin sütünü satarak kazanan bir kişi, ineklerine "hayat sigortası" yaptırdı.

Abone ol

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde geçimini iki ineğinden elde ettiği sütü satarak sağlayan bir kişi, ahırında bulunan ineklerine ''hayat sigortası'' yaptırdı.

Edinilen bilgiye göre, 19 Mayıs ilçesine bağlı Dereköy Beldesinde yaşayan Recep Öztürk (36), ahırında bulunan ve sütlerini satarak geçimini sağladığı iki ineğini yaşam risklerine karşı güvence altına almak istedi.

Bunun üzerine bir sigorta şirketine ineklerin 6 ay sonraki değeri üzerinden ''hayvan hayat sigortası'' yaptırdı.

Öztürk, ahırdaki ineklerini her türlü yaşam riskine karşı güvence altına almak istediğini söyledi.

Düzenli bir işi olmadığı için kendi sosyal güvencesinin de düzenli olmadığını belirten Öztürk, ''Ekonomik durumum çok iyi değil. Tarım sigortam vardı onu da düzenli ödeyemedim. Tek varlığım ve sermayem olan ineklerimin başına bir hal gelirse başka inek alacak durumum yok. Bu nedenle inekleri sigortalattım''dedi.

Ahırında bulunan iki ineğini ilk etapta 6 ay sonraki değeri üzerinden sigortalattığını anlatan Öztürk, bir ineğinin bugünkü değerinin bin 200 lira olduğunu, 6 ay sonraki değerinin ise bin 500 lira olarak hesaplanarak sigortaladığını kaydetti.

Yaşadığı ilçede ilk kez ineklerini sigortalatan kişi olduğunu da ifade eden Öztürk, ''İneklerime yaptırdığım hayvan hayat sigortası kapsamında ineklerim ahırda veteriner tarafından muayene edildi. Aşıları kontrol edildi. Değeri belirlenerek bunun üzerinden sigortalandırıldı'' diye konuştu.

İnekleri sigorta kapsamına alan sigorta şirketi sorumlusu Ali Şükrü Karataş ise hayvan hayat sigortasının Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca da desteklendiğini, belirlenen statüler kapsamında sigorta işlemini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Karataş, ineklerin çeşitli hastalık ve ölüm riskine karşı sigortaladıklarını, sahiplerinin istediği kriterlere göre de risk faktörleri dikkate alınarak bir prim belirlendiğini ifade etti.