BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Hamas liderine jet yalanlama

Hamas'ın sürgündeki lideri Meşal'ın sözleri İsrail yönetimini kızdırdı.

Abone ol

Hamas ’ın sürgündeki lideri Halid Meşal , İsrail’in Gazze’deki hedeflerine ulaşamadığını belirterek, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ateşkes talebinde bulunduğunu söyledi. Dakikalar sonra İsrail'den yapılan açıklamada Meşal'in bu sözleri yalanlandı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de bir basın toplantısı düzenleyen Meşal, “Direnişin silahları düşmanı hazırlıksız yakaladı” dedi.

Netanyahu’nun ateşkes talebinde bulunduğunu da söyleyen Meşal, “Savaşı kim başlattıysa o bitirmelidir” diye konuştu.

Gazze’de Hamas, Batı Şeria’da El Fetih şeklindeki iki başlı yönetime göndermeyle Filistinlilere, “tek bir vizyonda birleşme” çağrısı da yapan Meşal, insan hakları örgütlerinden de İsrail’in Gazze’deki “suçlarını açığa çıkarmalarını” talep etti.

MISIR'DAN DESTEK İSTEDİ

Meşal, hem Gazze hem de İsrail’le sınırı olan Mısır’dan da destek istedi.

Mısır’la ateşkes görüşmelerinin de devam ettiğini vurgulayan Meşal, İsrail’in koşullarına teslim olmayacaklarını belirterek, “Gazze’de ateşkes ihtimali de var tansiyonun yükselme ihtimali de… Biz bütün olasılıklara hazırız” diye konuştu.

Hamas'ın ateşkese karşı olmadığını da belirten Meşal, "Ancak taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz. Buna İsrail'in saldırılarının sona erdirilmesi ve ambargonun kaldırılması da dahil" dedi.

İSRAİL'DEN ANINDA YALANLAMA

Meşal’in “Netanyahu ateşkes istedi” sözlerine daha basın toplantısı bitmeden İsrail’den yanıt geldi.

Hükümetten üst düzey bir yetkili, “Hamas’ın ateşkesle ilgili yorumları ve İsrail’in bir ateşkes istediği iddiaları, bir F-15 uçağımızı düşürdükleri ya da Knesset’e saldırdıkları kadar tutarlıdır” dedi.