BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

İspanya ordusu hava trafiğine el koydu

Hava kontrollerinin greve gittiği İspanya'da hayat felç oldu. Hükümet olağanüstü hal ilan ederken ordu hava trafiğine el koydu.

Abone ol

İspanya'da hava kontrollerinin grevi ülkeyi felç etti. 300 bin yolcu havaalanlarında mahrum kaldı. Hükümet olağanüstü hal ilan etti. Ordu hava trafiğine el koydu. Grev hükümetin olağanüstü hal ilan etmesi üzerine sona erdi.

İspanya'da mali krizdeki hükümetin havalimanlarını özelleştirme planı, hava ulaşımında büyük bir kaosa yol açtı. Havaalanlarındaki kontrolörlerin hükümetin özelleştirme planını protesto için iş bırakması nedeniyle binlerce sefer iptal edildi. Üstelik grev binlerce İspanyol'un havaalanlarına akın ettiği ulusal tatile denk geldi. Onbinlerce yolcu havalimanlarında mahsur kaldı.

Hava trafik kontrolünü ordu devraldı. Grev devam edince İspanyol kabinesi olağanüstü hal ilan etti. Hükümet işlerini başına dönmeyen kontrolörlerin hapis cezasına kadar varan sonuçlarla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

MİLYONLARCA EURO'LUK ZARAR

İspanya'nın gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 11'ini turizm oluşturuyor. Havalimanlarındaki kaos milyonlarca Euro zarara yol açtı.

İspanyol hükümeti mali krize karşı aldığı önlemler çerçevesinde havayollarının yüzde 49'nun satılmasına yönelik planı onaylamıştı.

TÜRKİYE'DEN SEFERLER SIKINTILI

İspanya'daki hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle İstanbul'dan İspanya'ya yapılması gereken bazı uçak seferleri iptal edilirken, bazı seferler de gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor. Alınan bilgiye göre, hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle İstanbul'dan İspanya'nın değişik kentlerine düzenlenen uçak seferleri olumsuz etkilendi.

THY'nin TK1857 ve TK1859 Madrid seferi ile TK1853 ve TK1855 Barselona seferleri iptal edildi. Iberia Havayolları da yarın saat 08.00'e kadar Türkiye'den İspanya'ya olan uçuşlarını iptal ettiğini açıkladı. Bu arada, Onur Air ve Atlasjet'in, İspanya'nın değişik kentlerine yapılması gereken uçak seferlerinde önemli gecikmeler yaşanıyor.