BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.398,07
HABER /  GÜNCEL

İskenderunda şok cinayet

Türkiye'nin başını ağrıtabilecek cinayet. Terör örgütünün saldırısına sahne olan İskenderun şok bir cinayetle sarsıldı.

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde görev yapan Anadolu Episkoposluğu ve Havarisel Vekili Luigi Padovese, bugün evinde uğradığı bıçaklı saldırıda öldü.

ŞOFÖRÜ BIÇAKLADI

Padovese'in, şoförünün bıçaklı saldırısına uğradığı ve ağır yaralı götürüldüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Dünyanın izlediği şu günlerde Türkiye'nin imajını sarsacak haber  İskenderun'dan geldi.. Cinayetin nedeni şimdilik bilinmiyor ancak yer ve zamanlama dikkat çekici..

Terör örgütünün İskenderun'da 6 askerin şehit olduğu yer olması ve İsrail'e karşı verilen mücadele sırasında meydana gelmesi kafaları karıştırdı. Dahası İskenderun Medeniyetler İttifakı projesinde Türkiye'nin dünyaya örnek olarak gösterdiği şehir olması da bir başka ayrıntı..

Olay, ilçeye bağlı deniz kenarındaki Karağaç Beldesi Sultanköy Sitesi'nde saat 14.25 sıralarında meydana geldi. 4 katlı binanın ön bahçesinde bıçaklanan ve Anadolu ve Suriye'deki Katolik kiliselerinden sorumlu olduğu belirtilen Peder Luigi Padovese olay yerinde can verdi.

İskenderun'a 2004'de atanan Peder Luigi Padovese'nin Murat adlı şoförünün bıçakladığı ileri sürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çevre güvenliği alarak inceleme başlattı. Katil zanlısı olduğu iddia edilen şoför ise aranıyor. İtalyan Katolik Kilesi'nde görev yapan Padovese çevresinde sevilen bir kişi olarak tanınıyordu.

2004'TE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Padovese, 8 Kasım 2004'te İskenderun Katolik Kilisesi'nde yapılan ayinle göreve başlamış ve "Türkiye'de görev almaktan dolayı mutluyum" demişti. Törene, Papa II. Jean Paul'un temsilcisi de katılmıştı.

İTALYA'NIN İZMİR KONSOLOSU CARTA BÖLGEYE GİDİYOR

Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese'nin öldürülmesi üzerine, İtalya'nın İzmir Konsolosu Simon Carta'nın bölgeye gitmekte olduğu öğrenildi.