BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL

IŞİD son dakika Kobani'de kaçanı vuruyor

Kobani'de son dakika yenilgisi ile şok yaşayan IŞİD yabancı militanlarını vurmaya başladı. IŞİD'den kaçanlar tek tek öldürülüyor. İşte Kobani sonrasi IŞİD'in hali.

Abone ol

KOBANİ yenilgisi sonrasında IŞİD örgütünde yabancı militanlar kaçmaya başladı. IŞİD son dakika yenilginin öfkesiyle infaz timi kurdu ve kaçan militanlarını öldürmeye başladı.
IŞİD'in dün Tel Abyad ilçesinde örgütten ayrılmak isteyen 25'e yakın üyesini infaz etti. IŞİD emiri bile örgütten kaçtı.

Terör örgütü IŞİD'in Ayn el Arap'dan (Kobani) püskürtülmesinden sonra örgütten kaçan yabancı savaşçılara karşı Rakk kenti ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı iddia edildi.

Rakka'daki aktivistlerden Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in Kobani'den püskürtülmesinden sonra bazı yabancı savaşçıların örgütü terk etmeye başladığını ileri sürdü.

işid-kaçani-öldürüyor.jpg
IŞİD MİLİTANLARI KAÇIYOR
ÖRGÜT EMİRİ BİLE GİTTİ

"Yabancı savaşçıların kaçışını önlemek için örgütün Rakka ve çevresinde yoğun güvenlik önlemlerini aldığını" öne süren İbrahim, "Geçen hafta aralarında saha komutaları da bulunmak üzere çok sayıda yabancı savaşçı IŞİD'i terk etti. Rakka'nın Tel Abyad Adli Emiri'de örgütü terk edenler arasında" dedi.

işi̇d-infazlari.jpg
KAÇANI ÖLDÜRÜYORLAR

"IŞİD örgütten ayrılmaya çalışan bir üyesini Tel Abyad'ta infaz etti" diyen İbrahim, "IŞİD'in Kobani hezimetinden sonra yabancı savaşçılardan bazıları örgütten ayrılmaya başladı. Örgütte büyük bir çözülme başladı" iddialarına yer verdi.

25 IŞİD ÜYESİ İNFAZ EDİLDİ

işi̇d-i̇nfaz.jpgIŞİD'in dün Tel Abyad ilçesinde örgütten ayrılmak isteyen 25'e yakın üyesini de infaz ettiği ifade ediliyor.