BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.449,14
HABER /  GÜNCEL

Hüseyin Aygün, Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti için ne dedi?

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü Ankara gezisi sırasında neden bozkurt işareti yaptığını açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş'la birlikte Ankara'daki seçim turu sırasında kendisine bozkurt işareti yapan vatandaşa aynı şekilde karşılık vermişti. Sosyal medyada çok konuşulan bu fotoğraf sonrasında yaşanan tartışmalara Hüseyin Aygün cevap verdi.

"KILIÇDAROĞLU ÜLKÜCÜ OLMADI" DİYEREK SAVUNDU

Aygün, Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti yapmasını masum bir durum olduğunu savunurken "Kılıçdaroğlu 'Ülkücü' olmamıştır" vurgusu yaptı. Ancak CHP'nin ülkücü, cemaatçi ve "hiç bir şeyci" kesimlerin oyunu almak için yaptığı hamleyi sorgulayan Hüseyin Aygün "'CHP herkesle genişlesin' çizgisi ilkeli ve anlamlı mıdır? Bu ayrıca tartışılır" dedi.

İşte Aygün'ün sosyal medya üzerinden yaptığı o açıklama:

"'Zafer bizim' anlamına gelen V işareti, sıkılı sağ yumruk, sıkılı sol yumruk, Erbakan'ın baş parmaklı işareti, MHP'lilerin kurt işareti, iki eli birleştirerek yapılan işaret, son dönemde ise Tayyip ve Euro İslamcıların dört parmak gösterdiği Rabia işareti gündemde, siyaset hep işaretlerle, simgesel biçimlerle kendini ifade etti, 12 Eylül öncesi 'devrimci bıyığı' olarak bilinen bıyık bırakma şekli bile 'Stalin bıyığı' diye anılırdı, o zamanın 'sarkık bıyıklı' faşistleri de iyi hatırlanmaktadır. Dün hem de Tuzluçayır'da Kılıçdaroğlu bir seçmeninin yaptığı Kurt işaretine, Kurt işareti ile jest yapınca kıyamet koptu. Sevgili dostlarım Mansur Yavaş bir TV kanalında kısa zaman evvel 'Hâlâ ülkücüyüm' dedi. Geçmişte MHP'den Ankara Beypazarı'nda belediye başkanlığı yapmıştı. CHP'ye bu seçimde 'Ülkücü taban' da Ankara'da bir miktar oy verecek gibi görünüyor. Tuzluçayır'daki hikâye budur, Kılıçdaroğlu 'Ülkücü' olmamıştır, ülkücülerin bir kesimi belli ki Ankara'da 'Yeni CHP'ye oy verecektir, ha bu durum siyaseten ne kadar doğrudur, MHP'lisi, Cemaatçisi, 'hiçbir şeyci'si durmadan CHP'ye aksın, 'CHP herkesle genişlesin' çizgisi ilkeli ve anlamlı mıdır? Bu ayrıca tartışılır."

27874.jpg