BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Irmak Kupal'ın ailesi için harekete geçildi

MANİSA'da vahşice öldürülen Irmak Kupal'ın ailesine psikolojik ve ekonomik destek verilecek.

Abone ol

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Alaşehir'de kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan Irmak Kupal’ın ailesine psikolojik ve ekonomik destek verildiğini bildirdi.

Konan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alaşehir’de ilçesinde 14 Ekim tarihinde sokağa oynamaya çıkan ve komşusu tarafından öldürüldüğü tespit edilen 4 yaşındaki Irmak Kupal’ın ailesine destekte bulunulduğunu söyledi.

Bir sosyal çalışma uzmanı ve bir psikologun aile ile ilgilendiğini ifade eden kaydeden Konan, şöyle dedi:

"Uzmanlar, ailenin tamamen travmayı, şoku atlattığına karar verene kadar aileye psikolojik destek verilmeye devam edecek. Uzmanlar günlük, haftalık ya da aylık olmak üzere ailenin durumuna göre görüşmelerini ayarlayarak psikolojik hizmet verecek. Bu durum belki bir ay belki 1 yıl sürecek. Uzmanların raporlarına göre aile hizmet almaya devam edecek." 

MAAŞ ALACAKLAR

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca aileye maddi desteklerin sağlandığı bilgisini de veren Konan, "Aileye sosyal ekonomik destek bağlandı. İlk maaşlarını aralık ayında alacaklar. Bundan sonra 500-600 lira arasında aylık almaya devam edecekler.  Ayrıca Kaymakamlık mevcut evlerinden daha iyi bir ev buldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı onu karşılayacak. Aile yeni evine geçecek." diye konuştu. 

Alaşehir'de 14 Ekim'de sokağa oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmış ancak bir sonuç elde edilememişti. Minik Irmak'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programında itiraf eden zanlı H.A'nın ifadesi doğrultusunda Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisinde küçük kızın cesedi toprağa gömülmüş vaziyette bulunmuştu.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece "canavarca hisle öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.