BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  GÜNCEL

İran Afrin'deki PKK'ya akıl verdi! Bayrak asın...

Kendi eğittiği Şii milislerin PKK'yı korumak için Afrin'e girme planı Türk savaş uçaklarınca bozulan İran B Planı'nı devreye soktu. İran, PKK’lı teröristlere “Rejim bayrağı asın” talimatı verdi.

Abone ol

Suriye'nin enerji kaynaklarının büyük bölümünün bulunduğu Deyrizor'u almak için 500 kişi ile saldırıp yüzlerce adamını kaybeden İran, Afrin'de PKK'ya yardıma koştu. Ancak İran'ın eğittiği Şii milisler Afrin'e giremeden TSK tarafından geri püskürtüldü. İran bu hezimet üzerine PKK'yı korumak için B Planı'nı devreye soktu. 

KASIM SÜLEYMANİ'NİN MİLİTANLARI: Dün Afrin'e girmek için dün deneme yapan Esed yanlısı güçlerin, İran Devrim Muhafızları'nın en etkili komutanı General Kasım Süleymani'ye bağlı Şii örgüt El Bekir milisleri olduğu ortaya çıktı. TSK, Afrin'e doğru hareket eden İran destekli Şii militanların güzergâhını top atışlarıyla ve hava bombardımanıyla kıskaca alınca örgüt üyeleri geri çekilmek zorunda kaldı.

REJİM BAYRAĞI ÇEKİN: Böylece PKK'yı koruma planları suya düşen İran, B Planını devreye soktu. İran, Afrin'deki PKK/PYD'lilere binalarınıza "Esed rejimi bayrağı asın" aklını verdi. PKK'lılar, Türk askerini durdurabilmek adına daha önce bulundukları yerlere ABD bayrakları asıyordu. Son günlerde PKK'lıların karargah olarak kullandığı binalarda Rus bayrakları asmaya başladıkları görülmüştü. 

PYD şimdi de buna sığındı! Bakın ne yaptılar?PYD şimdi de buna sığındı! Bakın ne yaptılar?PYD şimdi de buna sığındı! Bakın ne yaptılar?PYD şimdi de buna sığındı! Bakın ne yaptılar?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

MÜSLİM RUSYA'YI ELE VERDİ: Avrupa’da örgüt propagandası yapmaya devam eden Suriye PKK’sı PYD’nin elebaşlarından Salih Müslim, terör örgütü PKK ile rejim arasında devam eden görüşmelerin Rusya aracılığı ile yapıldığını açıkladı. Şu anda Suriye hükümetiyle Rusya’nın arabuluculuğunda müzakereler var, ancak henüz bir anlaşmaya varılmış değil.” diyen Müslim, Rus yetkililer tarafından yalanlandı.