BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  DÜNYA

Esed rahat durmuyor! Afrin'den sonra orası için kirli pazarlık!

Afrin üzerindeki kirli pazarlığı deşifre olan Esed rejimi ile terör örgütü PKK/PYD şimdi de Afrin'e yönelik lojistik destek için nefes borusu olan Tel Rıfat için pazarlığa başladı...

Abone ol

TERÖR örgütü PKK/PYD ile Esed arasındaki pazarlığın konusu Afrin merkezinden Tel Rıfat’a kaydı. Terör örgütünün lojistik destek için nefes borusu olarak gördüğü Tel Rıfat için anlaşma zemini aranan görüşmelerde Esed, ABD’nin Münbiç üzerinden göndereceği silah, mühimmat ve terörist desteğinin Afrin’e girmesini sağlayacağı garantisini veriyor.

PKK, Esed hakimiyetindeki Nubl ve Zehra bölgesinden Afrin’e silah-mühimmat taşırken, bu faaliyeti kendi kontrolündeki Tel Rıfat üzerinden yapamıyor. Çünkü buna Türkiye izin vermiyor. Yoğun bir hareketlilik durumunda bölge, Türk savaş uçaklarınca vuruluyor.
 
GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK: Zeytin Dalı Harekâtı devam ederken, Rusya ve Türkiye’nin Afrin’in TSK destekli ÖSO güçleriyle teröristlerden temizlenmesi konusunda ise herhangi bir görüş ayrılığı yaşamıyor. Esed rejimi güçleri, halen Afrin’den çekilen Rus askerleriyle birlikte Tel Rıfat güneyinde bulunuyor. Tel Rıfat bölgesini izlemeye alan ve bölgeye zaman zaman bombalar yağdıran Türkiye, buraya henüz kara operasyonu düzenlemedi.

AFRİN'DEN SONRA: Tel Rıfat hattına yönelik taarruzun Afrin merkezinin PKK’dan temizlenmesi sonrası başlaması bekleniyor.