BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.434,97
HABER /  POLİTİKA

Karamollaoğlu'ndan İlker Başbuğ'a destek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert sözlerle eleştirdiği ve 'cevabını alacak' dediği Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'a sahip çıktı.

Abone ol

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un Afrin operasyonunun siyasete malzeme edilmemesi gerektiği yönündeki açıklamalarına bir destek de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi.

Afrin operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu,  "Şu anda bir askeri operasyon var. O operasyonu siyasiler yönetmiyor artık. Operasyonu asker yönetiyor. Siviller yönetmiyor, karar alıyor. Bu konu, siyasi mesele yapılmamalı. Bu tip meseleler, millete aittir" diyerek

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?              "Bir Genelkurmay Başkanı'ndan emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Askerin görevi nedir? Ülkesine saldıranlara karşı haddini bildirmektir. Asker kışlasının içerisinde oturup, saldırıları izleyecek mi? Böyle bir durumda mı olacak? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Böyle bırakılamaz. Ne demek Afrin Harekâtı siyasete alet edilemez. Afrin Harekâtını siyasete alet edenler zannediyorum beyefendinin birlikte hareket ettiği tiplerdir. Kimlerle hareket ediyorsa, onlar siyasete alet ediyor. Asla böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun"

Afrin operasyonunun siyasete konu edilmemesi gerektiğini savundu. Karamollaoğlu, benzer açıklamaları yaptığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert bir dille eleştirdiği eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a da sahip çıktı. Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"SAF DIŞI BIRAKMAK DOĞRU OLMAZ"
"Birtakım ifadelerin ele alınıp, hemen ağır bir şekilde eleştirilmesini doğru bulmuyoruz. Bir fikri gündeme getirenleri saf dışı bırakmak, çöpe atmak doğru olmaz. Yurt dışındaki bir operasyonu, sadece bir partinin konusuymuş gibi, o partiden başka kimse bu konu hakkında fikir beyan edemezmiş gibi bir havaya sokarsanız, milli birliğe zarar verir."