BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone 6 gelmeden rakibi geldi!

Dünyanın teknoloji devleri mobil ekosisteminde kıyasıya rekabete devam ediyor.

Abone ol

Samsung ile Apple'ın mobil dünyadaki mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Son yılların en iyi çıkışını yapan Kore menşeili teknoloji devi Samsung, Apple'dan önce davranarak iPhone 6'ya rakip olarak düşünülen yeni akıllı telefonunu dün  gerçekleştirdiği lansman ile tüm dünyaya tanıttı.

Uzun süredir internete sızan görsel ve çeşitli özellikleriyle gövde gösterisi yapan Galaxy Alpha son derece şık ve ergonomik tasarımıyla rakibi için kıyasıya bir mücadelenin düdüğünü çaldı. Apple severlerin de ilgisini çekmeyi başaran Galaxy Alpha'nın kısa teknik özelliklerine göz gezdirecek olursak;

Samsung Galaxy Alpha, 4.7-inç 1280 × 720 Super AMOLED ekran, 2GB RAM ve 32GB dahili depolama (microSD desteği yok, Samsung'un kendi Exynos sekiz çekirdekli işlemcisi (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz), LTE-A desteği , 1860mAh batarya, parmak izi sensörü, 12 megapiksel arka kamera, 2.1 megapiksel ön kamera gibi özelliklerle geliyor. Kamera modları HDR, Panorama, Selective Focus, Dual Camera, Beauty Face, Sanal tur gibi özelliklerle geldi.

Ultra Güç Tasarrufu Modu, Download Booster, Quick Connect ve Özel Mod gibi özellikleri barındıran Galaxy Alpha, Android 4.4.4 işletim sistemi gibi çarpıcı özellikleriyle kullanıcılara rahat bir kullanım kolaylığı sunan orta segmentin üst düzey telefonu Galaxy Alpha, 6.7 mm kalınlığında ve 115g ağırlığında. 

Siyah, beyaz, altın, gümüş ve mavi olmak üzere beş farklı renkle karşımıza çıkan akıllı telefon, yılın en iyileri arasındaki yerini şimdiden ayırmışa benziyor. Cihazın fiyatı ise henüz netleşmezken, Eylül ayından itibaren 150'den fazla ülkede belirli sıraya göre satışa sunulacak.