BIST 10.336
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,94
HABER /  GÜNCEL

İnternetin yemek alışkanlığı

İnternette yeni bir yıldız parlıyor. İşte bekar sofrasından mükemmel bir projeye dönüşen yemek tarifleri sitesi.

Abone ol Bir gece internette vakit geçiren genç girişimci Sinan Ata hergün internet üzerinden görüştüğü kadim dostlarını çok ihmal ettiğini düşünür.

O gece dostları Yusuf Yıldız ve Ferhat Özkaşgarlı'nın davetli olduğu bir yemek vermeyi tasarlar. Arkadaşlarına internet üzerinden mesaj atıp ertesi gün için onları evine davet eder.
  İşte bir proje böyle doğar...

Samimi dostlar buluşur, birlikte yemek yapıp afiyetle yerler. Karınları doyduğunda Ata, hayatını değiştirecek olan "neden yemekle sosyalleşilmesin ki?" sorusunu sorar. Üç beyinde birden ampüller yanar. 'Facebook'un Yemeklisi'ni yapalım derler: İşte böyle başlar Birtabak.com'un hikayesi... Bilmeden Türkiye'de bir ilki başarır genç adamlar.

Aylar süren hummalı bir çalışma sonucu Sinan projeyi tasarlar, Ferhat projenin gelişim sürecine parasal destek sağlar ve Yusuf projeyi ücretsiz olarak yayınlamayı kabul eder. Bu sayede üç kafadar hiç beklemedikleri bir anda, ortaya dev bir proje çıkarmış olurlar.

Birtabak.com, çıktığı günden bu yana an be an artan bir kullanıcı kitlesiyle çığ gibi büyümekte. Özellikle bayanların bağımlısı olduğu yemek tarifleriyle Birtabak.com, halk arasında bir salgın gibi yayılmakta. Sitedeki erkeklerin sayısı da hiç de azımsanacak gibi değil.

Peki ne yapmak istiyorlar?

Birtabak.com'da mutfağı seven herkes biraraya geliyor. Üç kafadarın fikri gün geçtikçe değerleniyor. 5 kişilik bir grupla aylar süren çalışma sonucu ürettikleri proje bir salgın gibi yayılıyor.

Özellikle bayanların yoğunlukla tercih ettiği Birtabak.com dev bir sosyal platform olarak gelişmeyi sürdürüyor. Türk kullanıcısına hizmet vermeyi hedefleyen şirket Türk Web sektörünün parlayan yıldızı konumunda.