BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41
HABER /  GÜNCEL

İngiliz büyükelçiden langırt maçı

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, dünyaca ünlü Kapadokya'da stres attı.

Abone ol

Peribacaları, sıcak hava balonculuğu, çamurdan yapılan çanak ve çömlekçiliğiyle dünyaca ünlü Kapadokya bölgesine gelen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, misafiri olduğu Kazakistan’ın Nevşehir Fahri Konsolosu Halil Uluer’le langırt maçı yaptı.

Öğle yemeği için gittiği Uluer Yaşam Merkezi’nde, tavsiye üzerine langırt masasının başına gelen Reddaway, oğlu Alex’le birlikte Uluer ve kardeşi işadamı Habil Uluer’le oynadı. Çekişmeli maçı, Reddaway ve oğlu 5-4 kazandı.

Büyükelçi Reddaway, Kapadokya’ya oğulları Alex ve Milb ile kızı Touren’le birlikte geldi. İlk olarak Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı dünyaca ünlü Üçgüzeller mevkisine giden Reddaway ve beraberindekileri, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız karşıladı. Üçgüzeller'in Kapadokya’nın dünyada tanınmasını sağlayan yer olduğunu belirten Başkan Yıldız, “Kartpostallar, kamera görüntüleri burada çekilerek dünyaya Kapadokya tanıtılıyor. Büyükelçiyi burada görmekten mutluyuz. Hristiyan dünyasında Noel kutlamaları da yapılıyor. Kendilerine Noel’in ve yeni yılın hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. Fahri Konsolos Uluer ise Türk dostu ve Kapadokya hayranı olduğunu söylediği David Reddaway'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Halil Uluer, gelenler arasında Kanada’nın Brezilya Büyükelçisi Jamel Khokhar’ın da bulunduğunu, kendisinin Kanada’nın dünyadaki tek Müslüman büyükelçisi olduğunu belirtti. Büyükelçi Reddaway de Kapadokya’ya 2012 yılında dördüncü gelişi olduğunu ve bölgeyi çok sevdiğini söyledi. Reddaway, daha fazla İngiliz turist gelmesi için çalışacağını, bölge insanının sıcakkanlı ve misafirperver oluşunu takdir ettiğini sözlerine ekledi.