BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz kurbanı Hintli kadın öldü

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bindiği otobüste toplu tecavüze uğrayan kadın öğrenci kaldırıldığı hastanede öldü. Başkentte yeni protesto gösterilerine karşı polis önlem alıyor.

Abone ol

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir otobüste toplu tecavüze uğrayan üniversite öğrencisi genç kadın, Singapur'da kaldırıldığı hastanede öldü.

Tecavüz kurbanı, Yeni Delhi'de bir hastanede üç ameliyat geçirdikten sonra dün Singapur'a götürülmüş ve burada yaşam destek ünitesine bağlı tutularak kurtarılmaya çalışılmıştı.

Hindistan polisi genç kadının bindiği otobüste bir saat boyunca tecavüze uğradığını, demirden bir çubukla dövüldüğünü ve araç hareket halindeyken yola fırlatıldığını söylüyor.

Genç kadının uğradığı saldırı, Hindistan'ın başkentinde bir polis memurunun öldüğü şiddetli protesto gösterilerine neden olmuştu.

Sükunet çağrısı

Güvenlik kuvvetleri ölüm haberi ardından Yeni Delhi'de birçok noktayı olası yeni protesto gösterilerine karşı kordon altına alırken, yetkililer sükunet çağrısı yapıyor.

16 Aralık'ta meydana gelen tecavüzle ilgili olarak altı erkek tutuklanmış, iki polis memuru da açığa alınmıştı.

Singapur'daki hastane yetkilileri, genç kadının kalp krizi geçirdiğini, beyninde ağır hasar oluştuğunu, akciğer ve karnında enfeksiyon oluştuğunu ve giderek kötüleşen organ yetersizliğine yenik düştüğünü söylediler.

Hindistan hükümeti saldırıdan sonra halkın artan öfkesini yatıştırmak ve Yeni Delhi'yi kadınlar için daha güvenli hale getirmek için bir dizi önlem açıkladı.

Bu önlemler, gece daha fazla polis devriyesinin gezmesi, otobüs şöförleri ve muavinlerinin kontrol edilmesi, perdeli ya da filmli camı olan otobüslerin yasaklanması olarak sıralanıyor.

Hükümet ayrıca tecavüzden hüküm giyenlerin fotoğrafları eşliğinde isimlerinin kamuya ifşa edilmesini öneriyor.

İdam talebi

Yeni Delhi yönetimi ayrıca biri cinsel saldırıyla ilgili davaları hızlandırmayı, diğeri de saldırıya neden olan güvenlik eksikliklerini karşılamayı amaçlayan iki komite kurdu.

Protestocular, hükümetin cinsel saldırı sanıklarına ömür boyu hapis cezası getirme taahhüddünün yetersiz olduğunu söylüyor ve ölüm cezası talep ediyor.

Saldırı kurbanı, tecavüze uğradığı otobüse sinemaya gittkten sonra bir erkek arkadaşı ile birlikte binmişti.

Olay sırasında arkadaşının da dövülerek genç kadınla birlikte otobüsten atıldığı bildiriliyor.