BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 34,99
ALTIN 2.457,94
HABER /  GÜNCEL

IMF ile bir ileri iki geri

IMF ile "anlaşma tamam" denildi. Ama son dakika Reuters'den geldi. Görüşmeler askıya alındı duyurusu...

Abone ol

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile anlaşma sağlandı dedi ancak akşam saatlerinde gelen bir haber Ankara'ya bomba gibi düştü.

Reuters, görüşmelerin askıya alındığını duyurdu, IMF ise bazı noktalarda anlaşıldığı; ancak kesin bir mutabakat sağlanamadığını açıkladı.

İlk açıklama akşam saatlerinde Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Şimşek,  IMF ile bir çok konuda mutabakat sağlandığını açıkladı. Şimşek genel hatlarda anlaşma sağlanan görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

İşte bu açıklamaların ardından bu kez IMF'le yapılan görüşmelerin askıya alındığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Reuters, görüşmelerin askıya alındığı haberini abonelerini geçerken, bir açıklama da gecenin ilerleyen saatlerinde IMF'ten geldi.

IMF açıklamasında Şimşek'in tüm konularda anlaşma sağlandığı yorumlarına neden olan açıklamalarını yalanmadı; ancak Türkiye ile yeni stand-by düzenlemesi yönünde yapılan görüşmelerde bazı kilit konularda önemli ilerleme sağlandığını ve görüşmelerin gelecek haftalarda da devam edeceğini bildirdi.

IMF tarafından yapılan yazılı açıklamada, IMF Türkiye masası şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki heyetin, "Türk makamlarının ekonomik programının desteklenmesi amacıyla yeni bir IMF stand-by düzenlemesi konusunda" 8-26 ocak tarihleri arasında Türkiye'de görüşmelere devam ettiği kaydedildi.

IMF heyetinin, Ankara ziyaretinin sonunda, van Elkan'in şu açıklamayı yaptığı belirtildi:

"IMF heyeti ve Türk makamları, bazı kilit konularda önemli ilerleme sağladı. IMF heyeti ve Türk makamları, aralarında özellikle orta vadeli yapısal mali reform gündeminin de dahil olduğu geriye kalan konuların sonuçlandırılması yönünde gelecek haftalarda diyaloğa devam edecek."