BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  GÜNCEL

Dink davasında önemli gelişme

Savcı, 8 tutuklu sanıktan Ogün Samast, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel dışındaki 5 sanığın tahliyesini talep etti.

Abone ol Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 20 sanığın yargılandığı davanın 8. duruşmasında savcı, 8 tutuklu sanıktan Ogün Samast, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel dışındaki 5 sanığın tahliyesini talep etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada müdahil ve sanık avukatlarının ifadelerinin ardından, esas hakkındaki görüşleri sorulan Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız, tutuklu sanıklar Mustafa Öztürk, Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesi yönünde karar verilmesini, tutuklu sanıklar Yasin Hayal, Ogün Samast ve Erhan Tuncel'in ise tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Kansız, müdahil avukatlarından Deniz Tuna'nın ''Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren ''Mc Donalds'a bomba atılması'' davasının, bu mahkemedeki dosyayla birleştirilmesi yönündeki talebini, mahkemenin takdirine bıraktı.

Savcı Cihan Kansız, müdahil avukatlarından Bahri Belen'in, Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren ''Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz'ün yargılandığı ''görevi ihmal'' davasına ait iddianamenin mahkemeye gönderilmesi ve ''Silivri Cezaevi'nden mektup yollayarak ifade vermek istediklerini beyan eden başka suçtan tutuklu 5 mahkumun dinlenmesi'' taleplerinin de aralarında bulunduğu diğer taleplerin de kabul edilmesini istedi. Mahkeme heyeti, ara kararların yazılması için duruşmaya bir süre ara verdi.