BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.397,17
HABER /  DÜNYA

İrandan ABye kınama

İran, rejime muhalif Halkın Mücahitleri örgütünün, AB tarafından terörist örgütler listesinden çıkarılmasını kınadı.

Abone ol İran, rejime muhalif Halkın Mücahitleri örgütünün, AB tarafından terörist örgütler listesinden çıkarılmasını kınadı ve kararın "uluslararası hukuka aykırı ve kabul edilemez'' olduğunu savundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Binlerce İranlı ve Iraklı masum kişinin kanına girmiş, dünyanın en kanlı terör örgütlerinden bir olan Halkın Mücahitleri ile ilgili AB'nin aldığı karar, geçersiz ve kınanmaya mahkumdur'' denildi.

''AB'nin terörizmle mücadele iddiasının, bu siyasi kararla inandırıcılığını yitirdiği'' ileri sürülen açıklamada ''AB, terörizmle mücadelede yolunu uluslararası toplumdan ayırarak teröristlerle işbirliğini tercih etmiştir. Terörizmle mücadelede AB, İran halkı nezdinde itibar ve güvenini kaybetmiştir'' ifadesi kullanıldı.

Kararla teröristlerin AB topraklarında faaliyette bulunma imkanı elde edeceğinin belirtildiği açıklamada, ''Halkın Mücahitleri'nin kara listeden çıkarılması, terörizmi teşvik ile eş anlamlıdır'' görüşüne yer verildi.

Açıklamada, terör örgütünün eylemlerinin sorumluluğunun kararda imzası olan tüm AB ülkelerine ait olacağı uyarısında da bulunuldu.

AB, bugün aldığı bir kararla Halkın Mücahitleri'ni ''terörist örgütler listesi''nden çıkarmıştı.