BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  DÜNYA

İmama cami yolunda baltalı pusu!

Norveç'in en büyük camisinin imamı Pakistanlı Nehmat Ali Shah, yüzü maskeli bir kişinin baltalı saldırısına uğradı.

Abone ol

Norveç'in en büyük camisinin Pakistanlı imamı Nehmat Ali Shah, başkent Oslo'da uğradığı baltalı saldırı sonucu ağır yaralandı. Olay, yabancıların yoğun olarak yaşadığı başkent Oslo'nun Grönland semtinde dün geç saatlerde meydana geldi.

YÜZÜ MASKELİ BİR KİŞİ SALDIRDI

Yatsı namazını kıldırmak üzere evinden Norveç'in en büyük camisi olan Merkez Cemaat-e Ehl-i Sunnet Camii'ne yürüyen imam Nehmat Ali Shah, yüzü maskeli bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırıdan sonra hastaneye kaldırılan Shah'ın durumunun, iyiye gittiği belirtildi. Polis, saldırganın kimliğini belirlemek için geniş çaplı soruşturma başlattı.

KİMSEYLE SORUNU YOKTU

Öte yandan cami yönetimi başkanı Nadeem Sarwar, Shah'ın kimseyle sorunu olmadığını ifade ederek failin bir an önce yakalanmasını beklediklerini söyledi.

NORVEÇ'İN ENGÜÇLÜ İSLAMİ ÖRGÜTLENMESİ

1977 yılında kurulan Merkez Cemaat-e Ehl-i Sunnet Derneği, 5 binden fazla üyesiyle Norveç’in en güçlü Müslüman örgütlenmesi olarak biliniyor. İmam Nehmat Ali Shah, ülkede yaşayan Pakistanlılar başta olmak üzere, bütün Müslümanlar arasında sevilen ve saygın bir isim olarak kabul ediliyor.

DOMUZ BAŞI ATLIMIŞTI 

Söz konusu caminin önüne 7 ay önce de domuz başı atılmış ancak faili tespit edilememişti.