BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,56
ALTIN 2.380,62
HABER /  GÜNCEL

Artık IPAD kullanacaklar

Türk Hava Yolları’nın başlattığı Dijital Kabin Yönetim Sistemi (Digital Cabin Management System-DCMS) proje kapsamında yapılan çalışmalar ta...

Abone ol

Türk Hava Yolları’nın başlattığı Dijital Kabin Yönetim Sistemi (Digital Cabin Management System-DCMS) proje kapsamında yapılan çalışmalar tamamlandı. Proje kapsamında THY kabin memurları, artık uçaklarda kağıt yerine IPAD kullanacak.
Türk Hava Yolları bu hafta itibarıyla hayata geçirdiği Dijital Kabin Yönetim Sistemi (DCMS) projesi ile kabin hizmetlerinde yepyeni bir döneme adım attı. Projenin ilk fazında kabin amirlerinin manuel doldurduğu uçak içi tüm formlar, takip etmesi gereken tüm dokümanlar dijital ortama taşındı. Şu anda sayıları 2 bin 300’ü bulan her kabin amirine verilen birer günlük eğitimin ardından IPAD Mini’ler teslim edildi. Projenin sonraki fazlarında yolcu memnuniyetine yönelik uygulamalar da DCMS projesine dahil edilecek ve yolcuya özel kabin hizmeti verilebilmesine olanak sağlayacak. Kabin amirlerinin güncel bilgiye ulaşımını kolaylaştıracak proje sayesinde verimliliği artırmanın yanı sıra önemli ölçüde zaman ve kağıt tasarrufuna da imza atılacak.
Türk Hava Yolları yeni başlattığı uygulamayla ayda bir ton kağıt tasarruf edecek. Türk Hava Yolları bir süredir denediği ve olumlu sonuçlar aldığı dijital kabin uygulamasını düzenlediği bir törenle tanıttı. Türk Hava Yolları bu sistemle her uçağa bir İPAD vererek bu sayede zamandan ve kağıt kullanımından tasarruf edecek.
(İHA)