BIST 8.708
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,34
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ tutuklandığında Erdoğan o paşaya bakın ne demiş!

FETÖ kumpas davalarına tepki olarak 14 Ekim 2013'te, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'ndan istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek, 2013 yılında 17 Aralık’tan 5 ay önce Erdoğan'la aralarında geçen bir diyaloğu anlattı. Erdoğan Kezek'e İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili ‘Genelkurmay Başkanı'nın tutuklanmasını hâlâ kabullenemiyorum' demiş.

Abone ol

Emekli Koramiral Atilla Kezek Paşa, TSK'ya kumpasın kitabını yazdı. 5 yıl önce Balyoz’da tahliye edilmeyen arkadaşları için istifa eden Kezek, Erdoğan’la arasındaki görüşmeyi anlattı.

FETÖ kumpas davalarına tepki olarak 14 Ekim 2013'te, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'ndan istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasının ardından, dönemin Başbakanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi açıkladı. Kezek, “Dışarıdakiler-Adaleti Beklerken” kitabında o dönemi şöyle anlattı:

İKİ KEZ YÜZ YÜZE GÖRÜŞME: Balyoz ve İzmir Askeri Casusluk davaları sürecinde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile iki kez yüz yüze görüştüm. İlk görüşme 1 Mayıs 2012'de Başbakanlık'taydı. Amacım TSK ve silah arkadaşlarımı yok etmeye çalışan bu davalara dikkat çekmekti. Saat 13.40 gibi Başbakanlık'a giriş yaptık. Erdoğan oldukça sıcak karşıladı. Başta Deniz Kuvvetleri olmak üzere liyakatli, başarılı personelin hedefe koyularak tasfiye edilmeye çalışıldığını, Balyoz diye bir şeyin olmadığını anlatmaya çalıştım.

ERDOĞAN BAŞBUĞ'UN TUTUKLANMASINI KABULLENEMİYORUM

Erdoğan'ın söylediği en önemli husus ise 6 Ocak 2012 tarihinde tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile ilgiliydi. Bana, ‘Genelkurmay Başkanı'nın tutuklanmasını hâlâ kabullenemiyorum' demişti. 2'nci görüşme için kumpasa uğrayan personel ile ilgili bir çalışma yapmıştım.

ORDUYA KUMPAS KURULDU DEMİŞ

Deniz Kuvvetleri'nin belinin kırıldığını görüyordum. Yaptığım çalışmayı masanın üzerine serdim. Başbakan bu çalışma için ‘Bende kalabilir mi?' diye sordu. Ben memnuniyetle kendisine teslim ettim. Yaklaşık 5 ay sonra dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan; ‘Milli orduya kumpas kuruldu' dedi.