BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  POLİTİKA

Çavuşoğlu ABD iftirasını belgeledi CIA yazılı özür diledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin "Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'tan petrol aldığı" iddiasıyla ilgili önemli bir detayı kamuoyu ile paylaştı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eski ABD'nin Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'tan petrol aldığı" yönündeki suçlamalarının anımsatılması üzerine "CIA'den bir belge geldi. Verdik bizim istihbaratımıza, emniyetimizdeki arkadaşlar incelediler. Kilis Belediyesinin asfalt şantiyesi. Bunun yazısını, raporunu gönderdik. CIA, bizden yazılı bir şekilde özür diledi" dedi.

Çavuşoğlu, TGRT Haber'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaret ve "ABD'nin endişeli olduğu" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Çavuşoğlu, "Amerika, esas bizim endişelerimizi anlamalı ve karşılamalı. Burada sorunun kaynaklarından bir tanesi ABD'nin YPG/PKK ile yaptığı iş birliği." ifadelerini kullandı.  

Çavuşoğlu, ABD'nin tehditi ortadan kaldırmaması durumunda, Türkiye'nin bu tehditi ortadan kaldıracağının altını çizdi.   Türkiye'nin hiçbir zaman Kürt kardeşlerini hedef almadığını vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin daima Kürtlerin yanında olduğunu dile getirdi. 

Çavuşoğlu, bir ülkenin terörü destekleyen ülke konumuna düşmemesi gerektiğini aktararak, zamanında Türkiye'yi sevmeyen ve kıskananların "Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'a destek verdiği" yönünde asılsız iddialar ortaya attığını hatırlattı.

DELİL ISRARI ABD'NİN KUMPASINI ORTAYA ÇIKARDI: Eski ABD'nin Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'tan petrol aldığı" yönündeki suçlamalarını anımsatan Çavuşoğlu, Kerry'den söz konusu iddialara ilişkin delilleri istediğini birkaç defa kendisine hatırlattığını anlattı. 

KİLİS BELEDİYESİ'NİN ASFALT ŞANTİYESİ ÇIKTI: Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "En son dedim ki 'bak ben delil veremedin diye açıklayacağım'. Sonra bize bir belge gönderdiler. CIA'den bir belge geldi. Verdik bizim istihbaratımıza, emniyetimizdeki arkadaşlar incelediler. Kilis Belediyesinin asfalt şantiyesi. Bunun yazısını, raporunu gönderdik. CIA, bizden yazılı bir şekilde özür diledi. Şimdi böyle iftira atmak öyle kolay bir şey değil ama şimdi YPG/PKK'ya verilen silahların kayıtları ortada. ABD veya başka ülkeler bunu inkar etmiyor."