BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  MEDYA

İkinci Gezi olur mu? Ahmet Hakan yanıt verdi

Ahmet Hakan bugünkü yazısında Cihangir'de yaşanan olay sonrası gündeme gelen 'ikinci Gezi olur mu?' sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

Ahmet Hakan lafı uzatmadan "ikinci Gezi olur mu?" sorusuna net bir dille "olmaz" diye yanıt verdi.

"İkinci Gezi olur mu?" başlıklı köşesinde yazar, son günlerde sosyal medyada ve bazı medya organlarında dilllendirilen ikinci Gezi çıkacak" iddialarını değerlenirdi.

Cihangir’de Koreli esnafın plakçı dükkanına yönelik saldırı, ‘Ramazan’da alkol kullananların yaşam şekline müdahale’ olarak sunulunca kimi çevrelerde ikinci Gezi beklentisi oluşmuştu.

Tartışmalara katılan Ahmet Hakan, neden ikinci bir Gezi'nin neden olmayacağının gerekçelerini köşesinde böyle sıraladı:

OLMAZ, ÇÜNKÜ...

"Gezi bir patlamaydı... Spontane bir patlama... Yakılan çadırların ve sergilenen hoyrat tutumların vicdanları ayaklandırması sonucu meydana gelmişti... Öyle hesaplı, öyle bilinçli bir tahrikle olacak bir iş değildir bu.

OLMAZ, ÇÜNKÜ...

Toplumsal olaylar aynı şekilde, aynı formatta, aynı düzlemde kendini tekrar etmez. Ne kadar zorlanırsa zorlansın, ne kadar istenirse istensin... Böyle bir şey söz konusu olmaz, olamaz.

OLMAZ, ÇÜNKÜ...

“Eğer devletin en tepesi ikinci bir Gezi olsun diye bu kadar uğraşıyorsa, o zaman ona istediğini vermeyelim” duygusu, muhalif kesim içinde hızla yayılan bir duygudur. Ve bu duygu, ikinci Gezi’nin önündeki en büyük engeldir.

OLMAZ, ÇÜNKÜ...

Toplumsal öfkeler, karşıtlıklar, bilenmişlikler, patlamalar falan... Öyle mühendislik çabalarıyla ortaya çıkmaz. Bu işin mühendisliğini yapmaya soyunanlar, murat ettiklerinin çok dışında bir sonuçla karşılaşabilirler."