BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Allahu Ekber diyen ölmüş demekti

Mısır'da yaşanan kanlı katlimı İhvan Sözcüsü anlattı. Durumun oldukça vahim olduğunu belirtti ve 'mücadelemiz' devam edecek dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER / ÖZEL İÇERİK
Mısır bu sabah en kanlı katliamını yaşadı. Ordu, darbe karşıtlarının yer aldığı meydana girdi ve çadırlara rastgele ateş etti. İhvan sözcüsü Eşref Abdülgaffar Mısır'da yaşananları canlı yayında anlattı; "Allahu ekber diye bağıran ölüyor demekti".


Abdülgaffar, Mısır'da ablukaya alınan Kahire Üniversitesi'nden son durumu bildirdi. Gerek meydanda, gerekse meydana yakın sokaklarda durumun oldukça vahim olduğunu belirtti.


Habertürk'ün canlı yayınına bağlanan Müslüman Kardeşler lideri Dr. Eşref Abdulgaffar'ın konuşması esnasında ordunun katliamı tüm hızıyla sürdürdüğü gözler önüne serildi.

YARALILARA MÜDAHALE EDİLMİYOR, HASTANE YOK EDİLDİ

Okul binasının sokağında olduğunu belirten İhvan Sözcüsü, "Etrafımızda asker, tank göremiyoruz ama ateş seslerini, duyuyoruz. Her yerde onlarca ölü ve yaralı var. Yaralılara hiç bir şekilde müdahale edilmiyor. Meydanda kaç kişinin öldüğünü bilmiyoruz, kaç yaralı var bilmiyoruz. Ama hastane tamamen yok edildi" dedi.

ALLAH-U EKBER'İ ÖLÜRKEN SÖYLERLER


Canlı telefon bağlantısı esnasında arkadan gelen sesleri yorumlayan Eşref Abdülgaffar, "Arkamda bağıranlar, 'yaralılar çok ağır diye' bağırıyor ve ayakta durmamımızı söylüyorlar. Kendimizi korumaya çalışıyoruz ve izole olmamaya çalışıyoruz, grup halinde hareket etmeye çalışıyoruz" dedi ve şöyle devam etti;

"Arkamdaki Allah-u Ekber sesleri ise buradakilerin öldüğüne işarettir. Ölürken Allah-u Ekber diye bağırırlar"

misirin-görülmesini-istemediği-katliam-fotoğraflari.jpg

İLETİŞİMİMİZ KESİLDİ

İhvan sözcüsü Eşref Abdülgaffar, dış dünya ile iletişimlerinin kesildiklerini ifade etti ve ekledi; "Güvenlik güçleri iletişimi kesti"

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Muhammed Mursi'nin serbest bırakılacağına inandıklarını ve bu yüzden mücadeleye devam edeceklerini belirten Müslüman Kardeşler lideri sözlerini şöyle noktaladı;

"Halka polis ve ordu güçleri ateş açıyor. Bizim tarafımızda silahlı çatışma yok. Çünkü bildiğiniz gibi bizim elimizde sadece taş var.

Muhammed Mursi'nin serbest bırakılacağına inanıyoruz, bu yüzden buradayız. Müslüman Kardeşler sürekli olarak gösterilerini sürdürüyor. Bu sabahki müdahaleden sonra insanlar hala meydanlarada toplanmaya devam edecektir. Gösterilerin devamı için başka meydanlara ilerleyeceğiz" 

İŞTE KATLİAMDAN GÖRÜNTÜLER