BIST 10.263
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.410,49
HABER /  DÜNYA

Ashton’dan itidal çağrısı

AB Dışişleri Yüksek temsilcisi Catherine Ashton, Mısır’daki gelişmelere ilişkin bir yazılı açıklama yaparak, "Güvenlik güçlerine itidal, Mı...

Abone ol

AB Dışişleri Yüksek temsilcisi Catherine Ashton, Mısır’daki gelişmelere ilişkin bir yazılı açıklama yaparak, "Güvenlik güçlerine itidal, Mısır halkına provokasyondan uzak durmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.
Ashton açıklamasında, "Mısır’daki olayları büyük endişe ile takip ediyorum. Şiddet ve karşı koyma önemli politik konuların çözümü için doğru yol değil. Kahire’de ve başka yerlerde hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralananlar için de acil şifa dileklerimi sunuyorum. Mısır güvenlik güçlerine itidal ve tüm Mısır halkına da ortamı tırmandırıcı daha fazla provokasyondan uzak durmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.
Mısır’ın demokratik geleceğinin diyalog tüm farklılıkların temsil edildiği tam sivil bir hükümete dayandığını belirten Ashton, ilerleme için önemli konuların halihazırda konuşulduğunu ve bunların başında tüm halkı kapsayan ifade, protesto ve siyasal katılım özgürlüğü geldiğini dile getirdi ve tüm tarafların kurallar dahilinde düzeni bozmadan gösteri yapılması ve tahriklere kapılınmaması için gereken sorumluluğu alması gerektiğini kaydetti.
(İHA)