BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Mısır Büyükelçiliği önünde protesto

Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, ülkede yaşanan olayları protesto etti. <br/>Mısır Halklarıyla Dayanışma Platformu, Müslüm...

Abone ol

Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, ülkede yaşanan olayları protesto etti.
Mısır Halklarıyla Dayanışma Platformu, Müslümanlarla Dayanışma Platformu ve Memur-Sen’in de destek verdiği bir grup, Mısır Büyükelçiliği önünde toplanarak, “İslami Hareket Engellenemez”, “Mursi’ye, İhvan’a, Direnişe Bin Selam”, “Şehitler Ümmetin Onurudur” gibi pankart ve dövizler açıp, “Darbeci elçi Türkiye’den defol”, “Bir Musa gelecek firavunu yıkacak”, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” şeklinde slogan attı.
Genç Birikim Derneği Başkanı Ali Kaçar, grup adına basın açıklaması yaptı. Mısır’da bugün yine yüzlerce Müslüman’ın öldürülüp, binlercesinin yaralandığını hatırlatan Kaçar, Mısır’da katledilenin sadece Müslümanlar olmadığını asıl katledilenin insanlık olduğunu ifade etti.
Katliamların arkasında Amerika, İsrail, Rusya, İngiltere gibi sömürgeci ülkelerin olduğunu belirten Kaçar, “Mısır’da sivil insanlar katledilmekte. Buna karşı çıkmak az da olsa vicdan sahibi olan bütün insanların görevidir. Batılı ve Doğulu emperyalist güçler aslında ikiyüzlü değiller, onlar kendi din ve inançlarının gereklerini yapmaktalar” diye konuştu. Kaçar, Mursi’nin darbeye karşı dik durduğunu, Mursi’nin bu cesaretli hareketinin taktir edilmesi gereken bir hareket olduğunu ifade etti. Mısır’da asıl devrimin şimdi başladığını söyleyen Kaçar, “İnşallah bu gerçek devrim sadece Mısır ile sınırlı kalmayacaktır. Ve bugün sabah Mısır’da Müslüman Kardeşler’e karşı yapılan katliamı şiddetle kınıyorum” dedi.
Açıklamaların ardından bir süre daha Mısır Büyükelçiliği önünde slogan atan grup, ABD Büyükelçiliği’ne yürüdü. Polis ekiplerinin, büyükelçilik önünde eylem yapılmasına izin vermemesi üzerine göstericiler, kısa bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
(İHA)