BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İdris Naim Şahin'den bomba sözler!

Ankara'da yaşanan üç istifanın ardından bir istifa da milletvekili sıralarından geldi. Şahin, görevden almaları hukuksuzluk olarak niteledi.

Abone ol
Ankara olağanüstü günler yaşıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez üst üste üç bakan görevlerinden biri ise milletvekilliğinden isitifa etti. Akşam saatlerinde bir isitifa haberi de AK Parti'deki Meclis sıralarından geldi. Bir dönem içişleri bakanlığı görevini de yürüten İdris Naim Şahin, istifa ederken rüşvet ve yolsuzluk operasyonundaki görevden almaları hukuksuzluk olarak niteledi.
 
AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin de partisinden istifa etti. Şahin, Muammer Güler'den önce İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı.
 
“Kuruluşundan beri yer aldığı AK Parti’nin başarı hikayelerinde olmaktan sevinç ve gurur duyduğunu” belirten İdris Naim Şahin, özetle şu ifadeleri kullandı:
 

ERDOĞAN BAYRAKTAR İSTİFA ŞEKLİYLE ŞOK ETTİ
Günün olayı bu oldu. Erdoğan Bayraktar canlı yayından hem bakanlıktan hem AKP vekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Asıl bombası ise finalde Erdoğan için söylediği sözdü (TIKLA OKU)

ZAFER ÇAĞLAYAN İSTİFA ETTİ
Oğlu yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa etti. Bakan Çağlayan istifasında ne yazdı? (İSTİFA METNİ /TIKLA OKU)

MUAMMER GÜLER İSTİFA ETTİ
Yolsuzluk operasyonunda oğlu tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler, istifasını açıklayan ikinci bakan oldu. Bakan Güler istifasında bomba açıklamalar yaptı (TIKLA OKU)

EGEMEN BAĞIŞ İSTİFA EDECEK Mİ?
4 Bakanın ismi istifa edecekler arasında geçiyor. Hakkında 1.5 milyon lira rüşvet aldı iddiası bulunan Egemen Bağış'ın da istifa edeceği iddiaları vardı. SON DURUM TIKLA OKU

Ne var ki son dönemde artan bir şekilde ülke ve millet varlığı ve çıkarları ile uyuşmayan; milli değer anlayış ve duyarlılıklarla örtüşmeyen; ulusal bütünlüğü güçlendirici olmayan söylem, politika ve uygulamalara tanık olunmaktadır.
 
Bölücü terör Örgütünün unsurlarıyla yürütülen ancak milli vicdan ve haysiyeti inciten ve mevzu hukuku zorlayan sürecin çözüm özelliği –belki istenmeden- çözülme hayalcilerine fırsat ve olanak sağlar duruma evrilmiştir.

BOMBA SÖZLER 
 
Emniyet teşkilatımızın fedakar ve vefalı personeline yönelik son günlerdeki uygulamalar ile bağımsız yargı ve tarafsız mensupları hakkında düzenleme ve değerlendirmeler; akıl, hukuk ve adalet anlayışı ile izah olunmamaktadır.
 
Tüm bu politika ve uygulamalar –ne yazık ki- toplumda hasmane ve ayrıştırıcı duyguları beslemekte, güven azalmasına neden olmakta, bazı gözlerde yaşa ve gönüllerde kırgınlığa dönüşmektedir.
 
Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum.”