BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  DÜNYA

NTV fena patladı istifayla çamura yattı

NTV günün bombasıyla öyle şok oldu ki canlı yayında gelen istifayı idrak edemedi. Spiker de reji de uyudu ya da uyumuş gibi yaptı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Gündemi sallayan Bakan istifaları NTV ekranlarında unutulmaz bir canlı yayına sahne oldu.

NTV
bültenine telefonla bağlanan Bakan Erdoğan Bayraktar canlı yayında istifa ettiğini açıkladı ama NTV olan bitenden hiç bir şey anlamadı.

BAKAN İSTİFA EDİYORUM DEDİ AMA SPİKER DE REJİ DE UYUDU!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen bakanlardan Erdoğan Bayraktar günün istifa eden üçüncü ismi olurken Bayraktar'ın açıklamasını ekrana taşıyan NTV kendi canlı yayında ofsayta düştü. Bayraktar istifa ettiğini açıklamasına karşın NTV rejisi ve spiker Jülide Ateş istifayı anons etmeye gerek görmedi.


NTV SANSÜRDE


NTV'nin canlı yayındaki istifanın idrakına varamamış olması işin görünen kısmı. Perde arkası ise NTV'nin Erdoğan'ı hedef alan istifayı duyuran kanal olmaktan fazlasıyla muzdarip olması.

HABER SİTELERİ DE VERMEDİ

Doğuş Grubunun haber sitesi NTVMSNBC'nin Bayraktar'ın konuşmasındaki en can alıcı sözü sansürlemiş olması da NTV'deki durumun sadece beceriksizlik olduğu savını çürütüyor.

SONRAKİ BÜLTENLERDE DE YOK

Hükümet yanlı yayın izlemeye kendisini fazlasıyla endeksleyen Doğuş Grubu, Bayraktar'ın kanalda patlayan istifa açıklamasının 'Başbakan kısmının ayıklayarak' sadece istifa olarak verdi. Bu durumda örtülü sansürü doğruladı.

Alt yazıda Bakan'ın açıklamasındaki gereksiz detaylar öne çıkartıldı ancak istifadan hiç söz edilmedi. Hatta Jülide Ateş Bakan'ı yayından uğurladıktansonra dahi istifa haberine hiç bir vurgu yapmadan sıradaki habere geçmeyi tercih etti.

Jülide Ateş'i aratmayan NTV rejisi ise Bayraktar telefonu kapattıktan 8 dakika sonra alt yazıda istifa anonsu geçmeye başlandı.

BAŞBAKAN'IN DA İSTİFA ETMESİ GEREK DEDİ AMA SPİKERDE YİNE TIK YOK!

Bakan Bayraktar istifa ettiğini açıkladığı konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğini söyledi. Ancak NTV spikeri Jülide Ateş bu açıklamada da bir haber değeri görmemiş olacak ki herhangi bir soru sormaya gerek görmedi.

Bayraktar'ın istifasını duyurup Başbakan'ı da istifaya davet ettiği açıklamadan sonra Jülide Ateş'in sorduğu soru şu oldu:

-Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum derken ne demek istediğiniz biraz açmak ister misiniz?

BAŞBAKAN'A İSTİFA ÇAĞRISI NTVMSNBC'DE SANSÜRLENDİ!

NTV yayınında yaşanan akıl almaz beceriksizlik zincirine ntvmsnbc.com'da da ilginç bir halka eklendi.

Bayraktar'ın istifa ettiğini duyuruduğu açıklamayı manşetten duyuran ntvmsnbc, Bayraktar'ın "Başbakan da istifa etmeli" çağrısına haberinde sansürledi. Bayraktar'ın Başbakan'ı istifaya çağırdığı sözleri sitenin haberinde yer almadı.



Erdoğan Bayraktar'ın 'Başbakan da istifa etmeli' sözüne sadece Ayhan Şahenk'in haber kanalı NTV değil, bir çok gazetenin haber sitesi de sansür uyguladı.



İŞTE NTV'NİN O HALİ


SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

NTV'nin Bayraktar'ın açıklamalarına yönelik tavrı sosyal medyada da eleştirilere neden oldu. Twitter'da dile getirilen bazı tepkiler şöyle:

ERDOĞAN BAYRAKTAR İSTİFA ŞEKLİYLE ŞOK ETTİ
Günün olayı bu oldu. Erdoğan Bayraktar canlı yayından hem bakanlıktan hem AKP vekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Asıl bombası ise finalde Erdoğan için söylediği sözdü (TIKLA OKU)

ZAFER ÇAĞLAYAN İSTİFA ETTİ
Oğlu yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa etti. Bakan Çağlayan istifasında ne yazdı? (İSTİFA METNİ /TIKLA OKU)

MUAMMER GÜLER İSTİFA ETTİ
Yolsuzluk operasyonunda oğlu tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler, istifasını açıklayan ikinci bakan oldu. Bakan Güler istifasında bomba açıklamalar yaptı (TIKLA OKU)

EGEMEN BAĞIŞ İSTİFA EDECEK Mİ?
4 Bakanın ismi istifa edecekler arasında geçiyor. Hakkında 1.5 milyon lira rüşvet aldı iddiası bulunan Egemen Bağış'ın da istifa edeceği iddiaları vardı. SON DURUM TIKLA OKU

İDRİS NAİM ŞAHİN BOMBALAYIP İSTİFA ETTİ

AK Parti'de günün sürpriz istifası eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den geldi. Şahin AK Parti'den istifa etti. İşte istifa açıklaması