BIST 10.269
DOLAR 32,30
EURO 34,84
ALTIN 2.449,63
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu: Bayraktar delikanlı gibi davrandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 bakanın istifa etmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Erdoğan Bayraktar delikanlı gibi davrandı. İn...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 bakanın istifa etmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Erdoğan Bayraktar delikanlı gibi davrandı. İnandığı şeyleri söyledi. Başbakan’ın verdiği talimatları yerine getirdi” dedi.
Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle Ankara’dan İstanbul’a gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, VIP salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan istifa eden Erdoğan Bayraktar’ın Başbakan Erdoğan için söylediği sözleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan Bayraktar delikanlı gibi davrandı. İnandığı şeyleri söyledi. Başbakan’ın verdiği talimatları yerine getirdi. Eğer o talimatlar yanlışsa, yolsuzluğa kaynaklık yapıyorsa önce yargılanması gereken, istifa etmesi gereken kişi Erdoğan’dır dedi” şeklinde konuştu.
Operasyonlarda ikinci dalganın başlamasıyla ilgili görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk nerede yapılırsa üzerine kararlıkla gidilmesi lazım. Bu ülkede 76 milyon yurttaşın bu devlette hakkı vardır. Herkes bu ülkeye vergi veriyor. Dolayısıyla yolsuzluklara karşı bütün yurttaşların duyarlı olması lazım. Varsa bir yerde yolsuzluk devletin yetkili organlarının kararlıkla gitmesi lazım. Hükümetin yapması gereken de, devletin bu işin önünü açması lazım” dedi.