BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

İdam anketinde çarpıcı sonuç

Büyük Birlik Partisi (BBP), Türkiye'de kaldırılan idam cezasının yeniden getirilmesine yönelik bir halk oylaması yaptı.

Abone ol

26 ilde yapılan oylamaya katılan vatandaşların yüzde 98,5'i idamın tekrar geri getirilmesini istedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisi tarafından yaptırılan PKK'lı teröristler için idam cezasının geri getirilmesi ve terör örgütüne açıkça destek veren BDP'li milletvekillerinin 'dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmaması' konulu halk oylamasının sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

15 Eylül 2012 tarihinde Türkiye'nin 26 ilinde 86 bin 852 kişinin katılımıyla referandumun gerçekleştirildiğini dile getiren Destici, Konya, Osmaniye ve Trabzon'da yasal işlemlerin yetişmemesi ve emniyetin izin vermemesi sebebiyle bunun yapılamadığını ifade etti. 

ÜÇ İL HARİCİNDE HAYIR ORANI YÜZDE 1'İN ALTINDA

İki soru sorulduğunu ve 83 bin 644 kişinin oy kullandığını anlatan Destici, "Saat 09.00-17.00 arasında kentlerin en işlek caddelerinde kabinli sandıklar kurulmak suretiyle gerçekleştirilmiştir. 83 bin 644 oy kullanıldı. Evet sayısı 82 bin 411, hayır bin 233 çıktı. Oy kullanan kişiler kabinlere girerek evet oyu için mavi, hayır oyu için sarı oy pusulalarını zarflara koyup sandıklara atmışlardır. Referandum sonucu noter, gözlemci ve basın huzurunda tespit edilerek genel merkeze bildirilmiştir. Amasya, Ankara, Eskişehir, Giresun, Kahramanmaraş, Mersin, Niğde, Sakarya, Çankırı, Sivas ve Yozgat illerinde referanduma katılan deneklerin tamamı idamın geri getirilmesi ve dokunulmazlıkların kaldırılması için evet oyu verdi. Hayır oyunun en yüksek çıktığı iller Şanlıurfa, Bingöl, İzmir. Diğer bütün illerde hayır oyu oranı yüzde 1'in altında çıktı." dedi.

Evet oyunun bu kadar yüksek çıkmasının sebebinin şehit sayısının artması ve tahammüllerin artık kalmamasına bağlayan Destici, teröristlere idam cezasının geri getirilmesinin hiçbir şekilde Türk-Kürt kardeşliğini de etkilemeyeceğini vurguladı.

Sağduyu sahibi bütün Kürtlerin bunun tek çözüm olduğunu gayet iyi bildiğini dile getiren Destici, sonuçların Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)ne de ulaştırılacağını ve gereğinin yapılmasını isteyeceklerini, daha önce de idamın geri getirilmesi için 2 milyon imza topladıklarını hatırlatan Destici, ancak Meclis'in bunun gereğini yapmadığını söyledi.